Ayvalık 3. Uluslararası Film Festivali Başladı

Ayvalık 3. Uluslararası Film Festivali Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin hatırasını yaşatmak için düzenlen 3. Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Sanat Fabrikası'nda verilen kokteylle başladı.

- Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin hatırasını yaşatmak için düzenlen 3. Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Sanat Fabrikası'nda verilen kokteylle başladı.

Festival, açılış kokteylinin ardından İspanya yapımı Discorder of the Senses isimle 30 dakikalık kısa filmle başladı. Sanat Fabrikası'ndaki açılış kokteyline Ayvalık Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile çok sayıda davetli katıldı. Festivalin yönetmenliğini Nail Pelivan, koordinatörlüğünü Şair Turgut Baygın ile tiyatro oyuncusu Erkan Cılak yapıyor. Turgut Baygın, festival programı hakkında bilgi verdi.

Kokteylde, 1990 yılında Bursa Özel Tip Cezaevi'nde siyasi mahkûmların yayınladığı Sinema Günleri Dergisi'nin hikâyesini Abdullah Şengörenoğlu anlattı. Cılak, bu yılki sinema festivalinin Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi sebebiyle çok eğlenceli ambiyansta sunamadıklarının altını çizdi.

Ayvalık Sinema Festivali’nin ilk ve 2. yıllarındaki gösterimlerinden örneklerin sunulduğu gösterimin ardından yönetmenliğini Atıl İnanç'ın yaptığı Ayvalık ve Edremit Körfezi'nde çekilen sahnelerin de bulunduğu ‘Daire’ ismini taşıyan uzun metrajlı film sinemaseverlerle buluşturuldu.

AYVALIK 3. ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

AYVALIK 3. ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

AYVALIK 3. ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI