Azdavay Yöresel Turizmde Marka Olmaya Aday

Azdavay Yöresel Turizmde Marka Olmaya Aday

Kastamonu’nun Azdavay İlçesindeki yöresel kıyafetler ve Kara Çorba, yeşilin içinde saklanan birçok güzelliği barındırmasının yanı sıra yöresel birçok değere sahip olduğunu gösteriyor.

- Kastamonu’nun Azdavay İlçesindeki yöresel kıyafetler ve Kara Çorba, yeşilin içinde saklanan birçok güzelliği barındırmasının yanı sıra yöresel birçok değere sahip olduğunu gösteriyor.

Devrekani Çayı, Çatak Kanyonu, Aşıklar Köprüsü, Saray Şelalesi ve ahşap konaklarının yanı sıra yöresel ürünleriyle dikkat çeken Azdavay, bu turizm değerlerini tüm insanlıkla paylaşmaya hazırlanıyor. Dünya Folklorik Kıyafet literatürüne giren yöresel kıyafetleri, sağlıklı besin kaynağı “Kara Çorba” ile dikkat çeken Azdavay ilçesi tüm bu değerlerini yaşatmanın yanı sıra turizmde değerlendiriyor. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan yöresel kıyafetlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Azdavay’ı, Azdavay yapan kültürü, yaşam biçimi ve geçmişinin yanı sıra öz değerleri de olduğunu söyledi. Azdavay’a has olan yöresel kıyafetlerin ilçedeki kadınlar tarafından hala kullanıldığını, misafirlere ikram edilen ve günlük tüketilen kara çorbanın turizm değeri olduğunu vurgulayan Civelek, kendimize ait olan yöresel kıyafetlerle ve diğer yöresel ürünlerle bölgenin kültür ve turizm merkezi olmaya aday olduklarını söyledi. Azdavay’ın turizmde marka olmasına az bir süre kaldığını belirten belediye başkanı Osman Nuri Civelek, ilçede gece gündüz demeden çalıştıklarını, devam eden ve planlanan tüm projelerin hayata geçtiğinde Azdavay’ın bölgesinde yıldız gibi parlayacağını söyledi.

AZDAVAY YÖRESEL TURİZMDE MARKA OLMAYA ADAY

AZDAVAY YÖRESEL TURİZMDE MARKA OLMAYA ADAY

AZDAVAY YÖRESEL TURİZMDE MARKA OLMAYA ADAY