Azdavay’a Diyaliz Merkezi Açıldı

Azdavay’a Diyaliz Merkezi Açıldı

Kastamonu’nun Azdavay İlçesi Devlet Hastanesi bünyesinde diyaliz ünitesi açıldı.

- Kastamonu’nun Azdavay İlçesi Devlet Hastanesi bünyesinde diyaliz ünitesi açıldı.

Diyaliz ünitesine hasta kabulüne başladıklarını belirten Azdavay İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Yalçın “Şu anda üç tane makinemiz çalışır durumda iki makinemizin ise en yakın zamanda kurulumu yapılarak hizmete alınacaktır. Bu makinelerin kurulumundan sonra aynı anda dört hastamızı tedavi hizmeti vereceğiz bir makine ise yedek kalacak. Azdavay’ dan bize müracaat eden yedi hastamıza diyaliz hizmeti veriyoruz başka ilçelerden de gelmek isteyen hastalar var, ünitemiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında çevre ilçelerden de gelen hastaları kabul edebileceğiz, ayrıca kışın İstanbul, Ankara gibi yerlerde yaşayıp yaz mevsiminde ilçemize gelen hastalar var onlarında ilçeye gelmesi ile hasta sayımızın artacağını düşünüyoruz. Diyaliz merkezimizin su sistemi Azdavay Belediyesi tarafından kuruldu, diyaliz makinelerimiz ise bakanlıktan geldi. Başta Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek olmak üzere hastanemizin diyaliz ünitesine kavuşmasında emekleri olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ise, “İlçemizden, böbrek yetmezliği sebebi ile diyalize girmesi gereken hastaların haftada üç sefer diyaliz merkezi olan çevre il ve ilçelere gittikleri ve bu yüzde mağdur olduklarını gördük bunun üzerine Azdavay Devlet Hastanemize diyaliz ünitesi açılması için Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği ve Sağlık Bakanlığı nezdinde Ak Parti Azdavay İlçe Başkanı Mehmet Özdemir ile birlikte yoğun çalışmalara başladık ve bakanlıktan beş tane makine ve donanımını aldık. Su arıtma sisteminin kurulmasını da Azdavay Belediyesi olarak üstlendik ve sistemi yaparak hastanemize teslim ettik. Diyaliz ünitemizin açılması ile çevre il ve ilçelere giden hastalarımızın daha rahat bir ortamda tedavileri devam edecektir” diye konuştu.

Azdavay Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesinde diyalize giren hastalardan Recep Güler, daha önce Kastamonu, Ankara, Daday ve Cide’de diyalize girdiğini Azdavay da diyaliz ünitesinin açılmasının ardından Azdavay’da girmeye başladığını belirtti ve emeği geçenlere teşekkür ederek tüm hastalara şifalar diledi.

AZDAVAY’A DİYALİZ MERKEZİ AÇILDI

AZDAVAY’A DİYALİZ MERKEZİ AÇILDI

AZDAVAY’A DİYALİZ MERKEZİ AÇILDI