Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı: Ermeni Soykırımı Yalandır

Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı: Ermeni Soykırımı Yalandır

- BURSA'da konuşan Azerbaycan Milletvekili, Halk Şairi Sabir Rüstemhanlı, Ermeni soykırımı iddiası ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "Ermeni soykırımı yalandır. Dünyanın Türklere uydurmasıdır. Dünya bu konuda kördür" dedi.Bursa Ticaret...

- BURSA'da konuşan Azerbaycan Milletvekili, Halk Şairi Sabir Rüstemhanlı, Ermeni soykırımı iddiası ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "Ermeni soykırımı yalandır. Dünyanın Türklere uydurmasıdır. Dünya bu konuda kördür" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) tarafından 'Uluslararası Hukuka Göre Karabağ'ın İşgali' konulu panel düzenlendi. Panele katılan Azerbaycan Milletvekili, Halk Şairi Sabir Rüstemhanlı, Ermenistan soykırımı iddiası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rüstemhanlı, "Ermeni soykırımı yalandır. Dünyanın Türklere uydurmasıdır. Dünya bu konuda kördür" ifadelerini kullandı.

Ermeni Soykırımı ile ilgili olarak Fransa, ABD ve Rusya'nın sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili çalışmalar yaptığını ifade eden Rüstemhanlı, "Rusya, Ermeniler'e silah veriyor. Fransa da soykırım yok diyenlere ceza veriyor. Bu konuya yabancı 3 devlet bu sorunu nasıl çözecek?" diye sordu.

Konuyla ilgili olarak çok fazla çalışılması gerektiğini vurgulayan Rüstemhanlı, "Tam 10 yıllar boyu cevap vermedik. Bir kitap ortaya koymadık. Sorunun çözümü için karşı tarafa arşivlerinizi açın dediğimiz zaman ise istemiyorlar. Kitaplara bakalım diyoruz, yok. Osmanlı zamanında 3 kıtada daha sonra büyük önder Atatürk tarafından devlet kuruldu. Türkiye'yi paramparça etmek istiyorlar. Bunu her bir Türk'ün bilmesi lazım" dedi.

Çin, Rus ve Balkan Savaşları olmasa dünya genelinde 600 milyon Türk'ün olacağını dile getiren Rüstemhanlı, şu an 300 milyon Türk'ün yaşadığını dile getirdi. Türkiye'ye farklı oyunlar oynandığını belirten Rüstemhanlı, Kıbrıs Meselesi ile Ermenistan Soykırımı'nın da bunlar arasında yer aldığını kaydetti. Rüstemhanlı, konuşmasının sonunda ise bir şiir okudu.

Daha sonra ise Prof. Dr. Çetin Elmas yönetiminde Prof. Dr. Hasan Tunç, Prof. Dr. Necdet Hayta, Dr. Tenzile Rüstemhanlı ve Feraset Gurbanlı konuşma yaptı.

FOTOĞRAFLI

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ SABİR RÜSTEMHANLI:

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ SABİR RÜSTEMHANLI:

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ SABİR RÜSTEMHANLI: