Aziz Sancar davetleri kabul etmiyor

Aziz Sancar davetleri kabul etmiyor

Nobel Bilim Ödülü'nün sahibi Aziz Sancar, çalışmaları nedeniyle davetleri kabul edemedi.

Türkiye’den Nobel Bilim Ödülü’nü kazanan ilk kişi olan Profesör Aziz Sancar TİM’in Türkiye davetini bilimsel çalışmaları nedeniyle kabul edemedi. TİM Başkanı Büyükekşi, “Kendisi bize dikkatinin dağılmasını istemediğini söyledi. Makalesine çok önem veriyor” dedi. Sancar’ın da davetlerle ilgili olarak yakın çevresine, “Hayatım karıştı. Çalışmalarım büyük aksamaya uğradı. Çalışmalarım yerli yerine oturtuncaya kadar davetlere evet diyemiyorum” dediği öğrenildi.

Habertürk Gazetesi’nin haberine göre Türkiye’den bilim alanında Nobel ödülü kazanan ilk isim olan Aziz Sancar Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Türkiye’de 3-4-5 Aralık’ta düzenlediği İnovasyon Haftası davetine gelemeyeceğini bildirdi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Ödül töreninin tarihi bizim etkinliklerimizin tarihine yakın olduğu için kendisini özel uçakla yollayabileceğimizi söyledik. Bir yandan da rahat hazırlık imkânı sağlayabileceğimizi ilettik. Kendisi bize dikkatinin dağılmasını istemediğini söyledi. Makalesine çok önem veriyor. Umarım başka bir fırsat doğar ve kendisini Türkiye’de ağırlayabiliriz” diye konuştu.

AZİZ SANCAR: HAYATIM KARIŞTI

Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı bilgilere göre geçen ekim ayında Nobel ödülüne layık görülen Aziz Sancar kazandığı ödülden sonra yakın çevresine bilimsel çalışmalarına zaman ayırmakta zorlanmasından dolayı yakındığını bildirdi. Sancar yakın çevresine, “Hayatım karıştı. Çalışmalarım büyük aksamaya uğradı. Çalışmalarım yerli yerine oturtuncaya kadar davetlere evet diyemiyorum” dediği öğrenildi.