Aziz Yıldırım'dan Çarpıcı Açıklamalar

Aziz Yıldırım'dan Çarpıcı Açıklamalar

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ile Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nı çalıştıran Ergin Ataman'ın...

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ile Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nı çalıştıran Ergin Ataman'ın A Milli Takım Başantrenörlüğü'ne devam etmesi durumunda milli takıma oyuncularını göndermeyeceklerini söyledi. Yıldırım ayrıca Katar'dan teklif gelen Moussa Sow için, "Sow yolcu görünüyor. Kafasını karıştırmışlar. Huzuru bozanı affetmem" dedi.

Habertürk Televizyonu'nda yayınlanan Sportürk programına Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ile birlikte katılan Sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım ve Giuliano Terraneo'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-AZİZ YILDIRIM-

"Ergin Ataman eğer milli takıma devam ederse, milli takıma oyuncu göndermeyeceğim"

"Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nı aradım. Ergin Ataman eğer milli takıma devam ederse, Fenerbahçe milli takımdaki oyuncularını göndermeyecek, çekecek. Oyunculara da kulübe de ceza versinler. Ergin Ataman ya Galatasaray ya da milli takımın antrenörü olacak. Aksi olursa milli takıma oyuncu göndermeyeceğim. Benim muhatabım Ergin Ataman değil. Ergin Ataman beni mahkemeye vermiş, hakaret etmişiz. 17 Eylül'de gelsin yüzüne söyleyeceklerim var. Sen Fenerbahçe'nin havlusuna tekme attın. Fenerbahçe maçlarında taraftarlara yaptıkların, evinde kazandıktan sonra hareketlerin... Sonra bizim oyuncularıma istediğini yapacaklar, edecekler. Yok öyle bir şey. Milli dava, vatan hizmeti yaptığını söylüyorsun. Madem vatan için hizmet ediyorsun o zaman kazandığın parayı götür şehit ailelerine yatır. O insanlar ondan faydalansın. Mahkemede neler söylediklerimi göreceksiniz. Sen kimsin ya? Fenerbahçe armalı havluları tekmeleyeceksin sonra milli takım antrenörü olacaksın. Fenerbahçe camiasının başkanını mahkemeye vereceksin, ben de tıpış tıpış oyuncuları göndereceğim. Neye mal olursa olsun hiçbiri gidemez. Daha çok şey söylerim. Ribery, Hagi, Popescu geldi almadım. Ayıp denilen bir şey var. 19 yaşındaki bir kızı hocanız kandırdı, takımınıza transfer etti. Keşke bütün antrenörler Tanjevic gibi ahlaklı ve şerefli olsa. Hepimiz önünde saygıyla eğildi. Kimse Fenerbahçe Başkanını mahkemeye veremez. Verirse hesaplaşırız. Ya Milli Takım'ı bırakacak ya Galatasaray'ı bırakacak. Avrupa Şampiyonası'nda Fenerbahçeli basketbolcu oynamayacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BİR FUTBOL TAKIMINI YOK ETMEK İÇİN OPERASYON YAPILDI"

"Fenerbahçe'nin başına neler geldiğini bilmeden ahkam kesiyorsunuz. Çaykur Rizespor maçı sonrası kimin otobüsü kurşunlandı? Orada bir cinayet vardı. Bütün maçlar ertelendi. 7-8 ay oldu, failler nerede? Türkiye'de bir futbol takımını yok etmek için operasyon yapıldı. Ya örtbas edildi ya da bulunmuyor. Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı. Mehmet Topal'a yapılan? Aklımda hep "acaba" var. Nani ve Kjaer, "Bir daha bu olaylar olur mu" diye soruyorlardı. Sporcuları yok etmek için operasyon yapıldı. Neden Fenerbahçe? Bunun cevabını devlet söyleyecek. O çocukların kılına zarar geleceğine 100 tane şampiyonluk kaçsın. Rize'deki olay çözülmeden bu liglerin başlamaması gerekiyordu. Bu çocukların başına yine aynı şey gelirse ne olacak?"

"BİZ SADECE GENEL KURUL'A, MALİYE'YE VE SPK'YA HESAP VERİRİZ"

"Geçen sene sadece Diego'yu transfer ettik. Takım bir önceki sene kaç hafta önceden şampiyon olmuştu. 2 yıldır en az transferi biz yaptık. "Parayı nereden buldunuz" diyorlar, ben de onlara soruyorum. "Diğerleri parayı nereden buldu?" Biz sadece Genel Kurul'a, Maliye'ye ve SPK'ya hesap veririz."

"2000 YILINDA TERRANEO INTER'DE GÖREVLİYDİ. O ZAMAN DOSTLUĞUMUZ BAŞLADI"

"2000 yılında Terraneo Inter'de görevliydi. O zaman dostluğumuz başladı. O dönem Terraneo evime geldi, Hakan Şükür'ü almak istediğini söyledi. Prosedür gereği bana "Siz alıp bize satar mısınız" dedi. Sonra gidip Galatasaray'la anlaştılar. O zaman dostluğumuz başladı, sürekli görüştük. 2006 yılında hoca lazımdı, herkes Scolari'yi istiyor. Şenes Erzik'ten rica ettim randevu için. Baktım ses çıkmıyor, Terraneo'yu aradım, randevu aldık. Gittik görüştük, prensipte el sıkıştık. Sonra olumsuzluk çıktı. Zico'nun gelmesinde çok yardımcı oldu. Kiev'e elendikten sonra bir gecede 5 tane transfer yaptık. Deivid, Kezman, Edu bu isimlerden. Terraneo kabul etmeseydi başka bir yabancı sportif direktör getirirdim."

"EN KOLAY SÖZLEŞME İMZALADIĞIM TRANSFER ROBERTO CARLOS"

"Terraneo, Cape Verde'ye Nani'yle anlaşmamıza rağmen ikna etmeye gitti. Transferler çok kolay olmuyor. Terraneo bütün transferlerin aileleri ile görüşmeye gitti. En kolay sözleşme imzaladığım transfer Roberto Carlos. Robin van Persie transferinde Dirk Kuyt'ın da emeği var. Sao Paulo Başkanı Josef de Souza için 12 milyon Euro istedi. Herkes internete giriyor, yorum yapıyor. Atınç'a 5-6 milyon Euro veriliyor, Souza'ya neden verilmesin. Souza'ya 8 milyon verilir mi diyorlar? Sen Souza'nın kim olduğunu biliyor musun?"

"EMRE'NİN YERİNDE OLSAM BAŞAKŞEHİR'E GİTMEZDİM"

"Emre Belözoğlu uzun yıllar hizmet etti, iyi bir oyuncuydu, bunları tartışmaya gerek yok. Emre'yi nasıl oynatacaksın? Hoca diyor ki, benim sistemimde yer yok. Emre'nin yerinde olsam Başakşehir'e gitmezdim. Kendisine "Sana idarecilik verelim. 2 sene sonra Terraneo'nun yerine geç" dedik. İhtiyaç var. Bu vasıflar onda vardı. Fenerbahçe'de kim gitmesi gerekiyorsa gider, Emre de öyle gitti. Emre'ye Fenerbahçe kapıları kapanmadı. Fenerbahçe'ye hizmet edenlere kapımız açıktır, yeter ki ihanet olmasın.

"ABDULLAH GÜL'ÜN VİCDANI RAHAT MI?"

"Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kanun geldiği zaman veto edebiliyordu. Ben şahsım olarak 156 seneyle yargılanmam için iddianame hazırlandı. Böyle bir şey olabilir mi? İddianame hazırlanmadan da 6222 sayılı kanunun yanlış olduğu ve değiştirilmesi hususunda çalışmalar yapılıyordu mecliste. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, hukukçular, bunu hazırlayıp sunanlar, kumpas tezgahı olduğuna inanan insanlar, hasta yatağında bu kanunun yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek hazırladılar. CHP ve MHP de onay vererek hepsi bu kanunu çıkarmak için çalışmalar yaptı. Bunu çıkaranlara teşekkür ediyorum. Bu kanun, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gitti. Abdullah Gül Bey şunu ifade etti, "Ben içime sindiremedim" dedi ve veto etti. 900 kanundan 2 kanunu veto etti. Şimdi soruyorum, "Bu yazılan kitapta bununla ilgili neden herhangi bir bilgi koymadılar, veto etme sebebi neydi?" Eski Cumhurbaşkanı şimdi ne düşünüyor, vicdanı rahat mı acaba? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunun üzerine gitmeseydi, bu kanun çıkmasaydı, şu an burada olmayabilirdik. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vicdanı bunu kabul ediyor mu? Bunu merak ediyorum. Sayın Arınç'a da söylüyorum, "Bu kanun geri gelmez" dedi. Geldi, biz kaçmadık. 6 küsur sene ceza verdiler. 2011'de Türkiye'de sivil ihtilal yapılmak istendi. Bu yasanın çıkmasında emeği geçenlere Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Bu ülkede kumpas bittiyse mahkemede şimdi olacakları ve alınacak kararları göreceğiz.

"ŞENES ERZİK BİZİM HANGİ DAVAMIZDA BULUNDU? BİZE YARDIMCI OLMADI"

'Şenes Erzik bizim hangi davamızda bulundu? Bize yardımcı olmadı. Şenes Erzik'e Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı randevu vermiyordu. Araya girdim, neden vermiyorsun dedim, buluşturdum ikisini. Eski TFF Başkanı Levent Bıçakcı, bizim olaylarda Trabzonspor'a akıl hocası oldu, ayıptır. UEFA bana şahsi olarak ceza veremez, 45 dakika savunma yaptım. Şike davasını geri çektirdiler. Şenes Bey'e sorun. Davayı biz geri çekmedik, çektirdiler. Şenes Erzik çıksın açıklasın. 3-10 Temmuz arasında televizyona çıkıp bizi suçlayanlar nerede? Aziz Yıldırım Ergenekon'un kasasıydı. AK Partili bir vekil de söylüyordu. İbrahim Akın'a "şike yaptık" demesi için karşılığında lisans vereceklerdi. Baskı yaptılar. Biz yapılan haksız operasyondan dolayı üzüldük."

"TÜRKİYE'DE SİVİL İHTİLAL YAPILIYORDU"

"Türkiye'de sivil ihtilal yapılıyordu ya kimse farkına varmadı. Şimdi kaçıyorlar, kırmızı bültenle aranıyorlar. 50 bin kişi ile Türkiye'de sivil darbe yapıyorlar. Suçu olmayan adam neden kaçıyor?"

"GEREKİRSE MESSİ'Yİ ALACAĞIM"

"80 trilyonluk kombine geliri oldu. Bizim kulübümüz için bu bir rekor. 1 milyon üye projesinde 40 bini geçtik. Bu projeden 7 milyon lira gelir elde ettik. Fenerbahçe, 3 tane büyük proje yapıyor. FB Yandex 330 bin kişi tarafından indirilmiş. 3 milyon TL'lik arama yapılmış daha şimdiden. Gerekirse Messi'yi alacağım, en azından konuşmaya giderim. Ibrahimovic için ciddiyiz dedik. Bize 2 sene daha uzatabiliriz, Milan'la Roma'yla görüşüyoruz. Olmazsa görüşürüz dediler. Terraneo sana senede 100 milyon dolar verirsem ne yaparsın anlat. Neden almayayım? Van Persie nasıl geldi? Ibrahimovic geliyordu, sorun Terraneo'ya. Ibrahimovic transferi Galatasaray'ın gündeminde yoktu zaten, siz şişirdiniz haberi. Bugüne kadar yaptığımız transferlerle Türkiye'nin önünü açtık."

"ARDA TURAN İÇİN 15 MİLYON EURO TEKLİF ETTİK"

"2011'de Arda Turan için 15 milyon Euro teklif ettik. Bu sene de Türkiye'ye gelmek istiyorsan 5 milyon Euro vereceğiz dedim. Arda Turan'ı herkes tanıyor. Ribery'nin menajeri Galatasaray'dan ayrılıp gelmek istiyor dedi. Galatasaray'a ayıp olur dedim, almadım. Ribery'nin menajeri bizim biraderin ofisine geldi."

"CÜNEYT ÇAKIR BANA GÖRE İYİ HAKEM DEĞİL"

"Rize maçında son dakikada penaltıyı verse, işte o zaman Cüneyt Çakır'a iyi hakem derim. Ancak bana göre iyi bir hakem değil."

"Ben olduğum müddetçe Vitor Pereira burada kalacak."

"İsmail Kartal'ı yanıma çağırdım. Gel seni Avrupa'ya eğitime göndereyim dedim. Aykut Kocaman'la görüşmüyorum. Muhatabım değiller."

-GIULIANO TERRANEO-

"Aziz Yıldırım'la saygı ve sadakat içeren bir ilişkimiz var. Başkanımız ile ilk önce birkaç oyuncu transferi görüşmek için bir araya geldik. Daha sonra "sportif direktör" olmamı istedi. Üzerimizdeki baskının çok büyük olacağını ve kolay olmadığını söyledim. 24 saat düşündüm ve sonunda görev almaya başladım. Sevdiğim insanlarla çalışmak benim için çok önemli. Bu 10 transferi başkan ile beraber yaptık. Vitor Pereira'nın gelmesine ben karar verdim. Hocamızı getirmeden 2 gün önce başkana haber verdim. Daha sonra ihtiyacımız olan oyunculara baktık. Kararları alırken başkana bilgi vererek ilerledim. Hocamız ve başkanımızla beraber bu işi yürütmeye çalıştım. Her transferde her mevcut oyuncuyu izlerken de bilgileri paylaştık. Fenerbahçe ismi transferlerde çok yardımcı oldu. Çünkü çok büyük bir isim. Futbol dünyasında dostluklarım sayesinde hedeflerime ulaştım. Ama bir daha söylemek istiyorum, Fenerbahçe ismi bize çok yardımcı oldu. Transfer yaparken sadece oyuncularla iletişime geçtik. En karmaşık ve zorlandığımız isim Josef de Souza transferi oldu. Ancak Nani transferinde de çok zorlandığımızı söyleyebilirim. Van Persie transferinde zamana çok ihtiyacımız vardı. Manchester United ile aramızda olan iyi ilişki sayesinde bu transferi tamamladık. Türkiye'deki transferlerde başkanımızın çok büyük katkıları oldu."

"FUTBOL BİR 100 METRE YARIŞI DEĞİL, UZUN BİR MARATON"

"Bizim projemiz çok net. 23-24 oyuncu kadromuz var. Oyuncuların çoğunluğunun altyapıdan ve Fenerbahçe'yi kalpten seven isimler olmasını istiyoruz. Dünya ve Avrupa'nın büyük yıldızlarını buraya getirmek önemli olacak. Futbol bir 100 metre yarışı değil, uzun bir maraton. Rize maçında ilk 11'in 6 tanesi yeni transferdi. İstediklerimizi gerçekleştirmek için zamanımız var. Şu an yeni bir takım inşa ediliyor, Fenerbahçe bu süreçte kazanmak istiyor. Gelecek sezon takımı değiştirme düşüncemiz yok, eksiklere göre hareket edeceğiz. Üzerimizdeki baskının farkındayız.

"CAPELLO İLE GÖRÜŞTÜK"

"Bizim için finale kalan iki teknik direktör vardı. biri şu an İtalya'da çalışıyor. Ancak biz Pereira'yı tercih ettik. Çok fazla hocayla konuştuk. Capello ile de görüştük, diğer isimlerden biri Bielsa'ydı. Karakterli ve kendi geliştirmek isteyen bir hoca arıyorduk. Pereira'yı çok araştırdım. Kendisi ile çok görüştük, 3 aydır beraberiz ve yaptığımız seçim için çok mutluyuz."

"FEGHOULİ O POZİSYON İÇİN ALTERNATİF İSİMLERDEN BİRSİ, SAĞ KANAT İÇİN ARAYIŞ SÜRÜYOR"

"Başkanımız söylediği gibi, transferleri yaptıktan sonra açıklamak gerekiyor. Feghouli o pozisyon için alternatif isimlerden birsi, sağ kanat için arayış sürüyor. Dün akşamki sonuçtan sonra Valencia ile fazla konuşmayacağız diye düşünüyorum. Hocamız savunmacılardan çok mutlu. Oraya bir çalışmamız yok."

"BURADA YEMEKLER BİR HARİKA"

"İstanbul çok güzel bir şehir, daha önceden de İstanbul'a geliyordum. Akşamları iyi yemek yerim, iyi yemek yemeyi severim. Burada yemekler bir harika."

Kaynak: Doğan Haber Ajansı