Baba Vasiyetini Yerine Getirdi Ağaç Dostu Oldu

Baba Vasiyetini Yerine Getirdi Ağaç Dostu Oldu

MUŞ'ta 'Toprak baba' olarak tanınan ve 1997 yılında ölen Fahrettin Toplu'nun vasiyetini yerine getirmek için matbaacı olan oğlu Şahin Toplu, çevredeki 2 milyona yakın ağacı koruma altına aldı.Babası gibi doğayı yeşillendirmeye ve fidan...

MUŞ'ta 'Toprak baba' olarak tanınan ve 1997 yılında ölen Fahrettin Toplu'nun vasiyetini yerine getirmek için matbaacı olan oğlu Şahin Toplu, çevredeki 2 milyona yakın ağacı koruma altına aldı.

Babası gibi doğayı yeşillendirmeye ve fidan dikmeye devam eden Şahin Toplu, Kale Mahallesi'ndeki bağ evlerini adeta 'Cennetten bir köşeye' dönüştürdü. Şahin Toplu, bahçelerinde elmadan armuta, çilekten Muş üzümüne kadar birçok meyve yetiştiriyor. Bağ evinin bahçesinde mevsimlik güller ve çiçeklerinde bulunduğunu vurgulayan evli ve 5 çocuk babası, 48 yaşındaki Şahin Toplu, şöyle dedi:

"Babam ömrü boyunca fidan dikerdi. Şimdi onun yarım bıraktığı için en büyük oğlu olarak ben üstlendim. Çünkü fidan dikmeye çoğu zaman beni de götürürdü. Bana 'ben öldükten sonra bu işleri sen sürdüreceksin' diyordu. Bende vasiyetini yerine getiriyorum. Babam doğayı öylesine severdi ki. 'Ağaç yetişmez' diyen dağlara bağ evleri kurdu. Bu yüzden Muş halkı ona 'Toprak baba' ismini verdi."

Şahin Toplu dede yadigarı Aspendos ismini verdiği bağ evinin asırlık olduğunu belirterek çevresindeki taş yolların asırlık olduğunu söyledi. Bağ evini aydınlatan kandillerin orijinal olduğunu hatırlatan Toplu, evin toprak damlı olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

BABA VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ 'AĞAÇ DOSTU' OLDU

BABA VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ 'AĞAÇ DOSTU' OLDU

BABA VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ 'AĞAÇ DOSTU' OLDU