''Bağdadi ağır yaralandı''

''Bağdadi ağır yaralandı''
Güncelleme:

İngiliz gazete IŞİD lideri Bağdadi'nin ağır yaralandığını duyurdu.

İngiliz Guardian gazetesi, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ağır yaralandığını bildirdi.

Irak'ta IŞİD'le bağlantılı bir kaynak, Bağdadi'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırıları sonucu Mart ayında ağır yaralandığını söyledi. 

Söz konusu kaynak, başta Bağdadi'nin hayati tehlikesinin bulunduğunu, fakat sonrasında yavaş bir iyileşme dönemine girdiğini öne sürdü.

Bağdadi'nin IŞİD'i günbegün komuta edemediği de iddialar arasında...

HALEFİ BELİRLENECEKTİ

Guardian'ın iddiasına göre; başta Bağdadi'nin öleceğini düşünen IŞİD komutanları, örgütün yeni liderini belirlemek için acil bir toplantı yaptı.

Batılı bir diplomat ve Iraklı bir danışman, koalisyon güçlerinin saldırısının, Suriye sınırının yakınındaki Ninova bölgesindeki el Baaj'daki IŞİD hedeflerine 18 Mart'ta düzenlendiğini ayrı ayrı teyit etti. Söz konusu Batılı diplomat, üç araçtan oluşan bir konvoyun 18 Mart'ta Umm el rus ve El Karan köyleri arasında havadan vurulduğunu doğruladı.

Yerel IŞİD liderlerini hedef alan saldırı sonucu üç kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Yetkililer, o sırada Bağdadi'nin araçlardan birinin içinde olup olmadığını bilmiyor.

IŞİD konusunda Bağdat'a danışmanlık yapan Iraklı Hişam el Haşimi, Guardian'a yaptığı açıklamada, "Bağdadi'nin 18 Mart'ta beraberindeki bir grupla Umm el Ros köyü yakınlarında yaralandığını" söyledi.

Etiketler IŞİD bağdadi