Bağımsız aday olan AKP’li vekilden şok sözler…

Bağımsız aday olan AKP’li vekilden şok sözler…

K Parti milletvekili aday adayı olan ancak seçilmeyince Bağımsız olarak seçime giren adaydan şok sözler...

Hakkari'de AK Parti milletvekili aday adayı olan ancak 3 kişilik listede yer alamayan AK Parti eski Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, bağımsız aday oldu. Öztunç, Hakkari'de bağımsız aday olarak katılacağı 7 Haziran seçimlerinde en az 30 bin oy alarak TBMM'ye gireceği iddiasında bulundu.

AK Parti Hakkari Kurucu il Başkanlığı ve Hakkari'nin 22. Dönem Milletvekiliği yapan Fehmi Öztunç, 7 Haziran seçimleri için partisi tarafından aday gösterilmeyince Hakkari'den bağımsız aday oldu. Bundan böyle kendisi için AK Parti defterinin kapandığını belirten Öztunç, halkın isteği üzerine bu kararı aldığını söyledi.

Öztünç, Hakkari'deki seçmen oylarının 3'te birini de alacağını ileri sürdü. Öztunç, kendisine en çok oyun Şemdinli ve Derecik bölgesinden geleceğini belirterek, "2007 ve 2015 yılında aday aday olduğum AK Parti'nin tüm anketlerinde birinci gelmeme rağmen beni listeye almadılar. Biz de bizi seven halkımız ve yakınlarımızla bir karar aldık. AK parti'nin listesinde bana yer verilmediği için halkımızın da isteği üzerine bağımsız aday oldum. Ben Hakkari'de AK Partiye hiç şans vermiyorum. Milletvelliği döneminde de sadece Ak Partililere değil, tüm Hakkari halkına büyük hizmetler yaptım. Şu an AK Parti'nin Hakkari'deki tabanının büyük bir kısmı bana destek veriyor" dedi.

HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'deki yüzde 10'luk barajını aşmasını temenni ettiğini de belirten Öztunç, "Ben HDP'nin barajı aşacağına inandığım için bağımsız aday oldum. HDP'nin en az 3'te biri kadar oy alacağıma da inanıyorum. HDP'nin 90 bin oy olacağını tahmin ediyorum. Ayrıca AK Parti'nin 3 katı kadar da oy alacağım. Milletvelliğim döneminde Hakkari'de çok güzel hizmetler yaptım. Bundan sonra seçilirsem Hakkari'ye her türlü hizmeti yine yapacağım. Kazanırsam halkımızın seçtiği Belediyemizle birlikte güzel hizmetler yapacağım" diye konuştu.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı