Bağış’tan AB yolunda mani olanlara: Türkiye’ye kazağı ters giydirmeye kalkmayın

Bağış’tan AB yolunda mani olanlara: Türkiye’ye kazağı ters giydirmeye kalkmayın

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmasına engel çıkaranlara mesaj gönderen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Sakın kendi başınıza kazak örmeyin.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmasına engel çıkaranlara mesaj gönderen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Sakın kendi başınıza kazak örmeyin. Türkiye’ye kazağı ters giydirmeye kalkmayın, çünkü kazağın altında kalırsınız.” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (BATİAD) imal etmiş olduğu ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en büyük kazağının tanıtımına katıldı. Dünyanın en büyük kazağının yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik eden Bakan Bağış, Türkiye’nin AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren dünyada itibarının arttığına dikkat çekti. “Kimileri Türkiye’nin kalkınması, güçlenmesi ve şeffaflaşmasından rahatsız olabilir.” diyen Bağış, “Buradan Türkiye’nin AB’ye üye olmasına engel çıkaranlara bir mesaj gönderiyoruz. Sakın kendi başınıza kazak örmeyin. Türkiye’ye kazağı ters giydirmeye kalkmayın. Çünkü kazağın altında kalırsınız. Türkiye, krizden çıkış olarak da AB’ye ilham kaynağı olacak bir potansiyele sahip olduğunu çok net bir şekilde gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Fransa’nın başkenti Paris’e AB müzakerelerini görüşmek üzere bu akşam gideceğini belirten Bağış, “Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilecek kadar uzun süren AB müzakere sürecini yürüttük. Ama bunun mutlu sona ulaşmasının vakti geldi.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Bağış'a çinili ibrik ve Osmanlı mührünün yer aldığı porselen bir tabak hediye edildi. CİHAN