Bahaneleri Ergenekon ve Balyoz davaları !

Bahaneleri Ergenekon ve Balyoz davaları !

FETÖ mensubu darbecilerin Hasdal’da ‘Bu mühimmatla Ergenekon ve Balyozcular darbe yapacaktı’ diyerek silah ve mühimmat ayırıp darbeye hazırlık yaptıkları ortaya çıktı.

Hain kalkışmanın harekat merkezlerinden biri olan Hasdal Kışlası'ndaki FETÖ üyesi komutanların, aylar öncesinden darbe hazırlığı yaptıkları belirlendi. FETÖ'cüler 17-25 Aralık darbe girişimleri boşa çıkınca arka planda tuttukları askeri darbe girişimi planını devreye sokmak için çalışmalara başladı.

Sabah gazetsinden Zafer Halatçı'nın haberine göre Ocak 2016'daki denetlemenin ardından İstanbul'un tüm mühimmatının bulunduğu Hasdal'daki cephaneliğe bir başçavuş nezaretinde götürülen 15 er'e, "Ergenekon için ayrılan mühimmatlar birleştirilecek" diyerek, 15 Temmuz darbe girişimi için çok sayıda mühimmatın cephanelikten ayrıldığı ortaya çıktı.

Bu emri veren Yurtta Sulh grubu üyesi Albay Müslüm Kaya, girişimin püskürtülmesiyle önce gözaltına alındı sonra tutuklandı. Cuntacıların halka sıktığı kurşunların da bu cephanelikten alındığı belirtildi.

Milletin ödediği vergilerden ayrılan ücretle TSK envanterine alınan silah ve mühimmatları FETÖ'cüler acımasızca yine millete doğrulttu. Cuntacıların, darbe girişiminde bulunmak üzere harekete geçtikleri noktalar için savaşa girer gibi hazırlıklı gittikleri kaydedildi. Püskürtülen darbecilerin yanlarında bulundurdukları tüm mühimmatlara el konuldu.

Sabah