Bahçeli istifa edip aday olacak !

Bahçeli istifa edip aday olacak !

MHP'de kurultay hazırlıkları başladı; genel başkan Devlet Bahçeli de görevinden istifa edip yeniden aday olacak...

Yargıtay'ın kararı sonrası MHP'de kongre yolu göründü. Açıklamalara göre; MHP 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da tüzük değil genel başkan seçimli kurultaya gidiyor. Bahçeli istifa ederek aday olacak.

MHP’de yılan hikayesine dönen kongre süreci Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin dünkü kararıyla netlik kazandı. Daire, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onadı. Karar MHP’nin kurultaya gideceği anlamına geliyor. Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MHP’yi olağanüstü ama genel başkan seçimli kurultaya götürme kararı alındı” şeklinde açıklama yaptı. Yalçın, Devlet Bahçeli’nin de kurultayda aday olacağını söyledi.

Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir basın toplantısı düzenledi. Yalçın, “MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay'ın vermiş olduğu bu kararı da saygıyla karşılamış olduğumuzu belirtmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüz genel başkanımıza vermiş olduğu yetkiye dayanarak sayın genel başkanımız bir karar almak suretiyle 26 Haziran ya da 30 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı başkanlık divanına bilahare MYK'ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecektir. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena'da kongre yapılması için salon kiralanmıştır. Tüzük kongresi değil genel başkanlık seçimli kongre” dedi.

BAHÇELİ İSTİFA EDECEK

Bahçeli’nin aday olması için istifa etmesi gerekiyor. MHP liderinin yasal süreyi sonunan kadar kullanacağı kongre günü görevinden istifa ederek adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

MUHALİF CEPHEDE SEVİNÇ

Yargıtay kararını değerlendiren MHP Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ “Bu doğrultuda adım atılmış olması sevinç verici. Önemli olan MHP'de kurultay yapma iradesinin hem genel merkez hem de ülkücü hareketin diğer unsurları açısından çıkmış olmasıdır. Bu kurultayla beraber MHP'nin iktidar yürüyüşü başlamış olacaktır” derken diğer adaylardan Koray Aydın ise “Bir siyasetçi olarak mutluyum her şey kendi kuralı ve zemini içinde şekillenecektir. Türkiye'de buna ihtiyaç var. Türkiye'de neredeyse tek adam diktatoryasının dönüşmüş bir siyasal yapı var. Bu hükümranlığı kırmak ve sadece MHP'nin değil diğer tüm siyasi partilere oy vermiş vatandaşlarımızın sözcülüğünü üstlenmek için siyaset önemli bir fırsat yakaladı. Bu işten Türkiye'nin kazançlı çıkacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Kararı NTV canlı yayınında değrelendiren Sinan Oğan kararla ilgili olarak, “Türkiye siyaseti ve MHP'nin önü açılmıştır. kurultay için 3 hafta kadar bir süreye ihtiyaç var” derken Meral Akşener ise “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Çağrı heyeti üyesi Ayhan Erel ise kararın ardından yaptığı açıklamada “Yargıtay'ın aldığı bu kararın ardında MHP kurultayının önündeki her türlü hukuki engeller ortadan kalkmış oldu. Biz çağrı heyeti olarak en kısa sürede bir araya gelerek tüm kamuoyunun beklediği bu kurultayı en kısa sürede demokratik bir şekilde yapmayı planlıyoruz” dedi.