Bahçeli: Piyade Tüfeği 1974 Yılında Üretildi Nato Ülkelerine İhraç Edildi

Bahçeli: Piyade Tüfeği 1974 Yılında Üretildi Nato Ülkelerine İhraç Edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "2002'den önce Türkiye piyade tüfeğini bile yapamıyordu" sözlerine,...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "2002'den önce Türkiye piyade tüfeğini bile yapamıyordu" sözlerine, "Davutoğlu yalan bataklığında çırpınmaktadır. 2002'den önce piyade tüfeği dahi yapılamadığını söylerken yüzü kızarmamaktadır. Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, "Buraya gelip "Yozgat'ta bir organize sanayi bölgesi vardı, ikincisini yaptık, şimdi de üçüncüsünü yapıyoruz" dediler. Henüz ilkinin dörtte üçünün boş olduğunu itiraf edecek erdemi gösteremediler. Yozgat gelişmiş iller sıralamasında 72'inci sıradadır. Başbakan bunu hiç umursamadı. Yozgat yaşanabilir iller sıralamasında 70'inci sıradadır. İktidar bu vahameti hiç önemsemedi. Yozgat'ta yaklaşık 110 bin hanenin üçte biri yardımlarla geçinirken AKP haram yedi, israfa battı, yandaşları zengin etti. Size geldiler duygu sömürüsü ve mağduriyet edebiyatı yaptılar, Ankara'ya gittiler rüşvet ve yolsuzluk filosu kurup haram denizine yelken açtılar. Yozgat'ta 2002-2013 yılları arasında terk edilen arazi miktarının 2 milyon 296 bin 556 dekar olması ne Erdoğan'ı ne de fason Başbakan'ı rahatsız etmedi. Yozgat'ta sanayi yoktur. Ticaret azalmıştır. Çiftçilik tükenmiştir. Hayvancılık can çekişmektedir. Pazarda satacak malınız neredeyse kalmamıştır." diye konuştu.

'AKP'DEN HAVUZCULAR, KUTUCULAR, RÜŞVETÇİLER, YOLSUZLUK ÇETELERİ MEMNUN'

AK Parti'den havuzcuların, kutucuların, rüşvetçilerin, yolsuzluk çetelerinin memnun olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle devam etti: "Yoksullaşan Yozgatlının bankada parası mı var? İşsiz gezen Yozgatlının borsada hissesi mi var? Yastık altında altınınız ve dolarınız mı var? Elbette yok. Sizde yok aziz Yozgatlılar. Anadolu'da da yok. Sefalet, açlık, işsizlik, umutsuzluk her yere alabildiğine yayılmıştır. Trakya'da da yok, şikayetler yaygınlaşmıştır. Peki kimde var? Kimler AKP'den kazanmış? Kimler AKP'nin arkasında? Kimler AKP'yi destekliyor? Kimler memnun AKP'den? Ben sizlere söyleyeyim aziz Bozoklular. Ülkemizin varlıklarını kapışan yabancı yatırımcı AKP'den memnundur. Havuzcular, kutucular, kasacılar, rüşvetçiler, yolsuzluk çeteleri AKP'den memnundur. Kara paracılar, altın kaçakçıları, imar vurguncuları, arazi yağmacıları, ihale mafyaları, kul hakkını çalan şerefsizler AKP'yle fazlasıyla mutludur. 17 -25 Erdoğan'ı öfkelendirmemek için iftiralarını hızlandırmıştır. Yalan günahların en çirkini, ayıpların en fenası kalpleri karartan kötülüklerin başıdır. Davutoğlu yalan bataklığında çırpınmaktadır."

'DAVUTOĞLU YALANCILIĞIN İNKARIN KİTABINI YAZIYOR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "2002'den önce Türkiye piyade tüfeğini bile yapamıyordu" sözlerine tepki gösteren Bahçeli, Davutoğlu'nun tıpkı Erdoğan gibi ağzına ne gelirse konuşmaya, atıp tutmaya başladığını söyledi. Bahçeli, Davutoğlu'nu, yalancılığın kitabını, inkarın külliyatını yazmakla suçladı. "Davutoğlu'na göre sanki 2002'den önce Türk ordusunun elinde çakaralmaz vardı" diyen Bahçeli, "Davutoğlu yalan bataklığında çırpınmaktadır. 2002'den önce piyade tüfeği dahi yapılamadığını söylerken yüzü kızarmamaktadır. Sayın Davutoğlu, G-3 piyade tüfeği Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 1974 yılında üretilmiş ve NATO ülkelerine ihraç edilmiştir. Peki yalancı Davutoğlu şimdi ne diyeceksin? Nereye kaçacaksın? Cahil Davutoğlu ilk kez uçak yaptıklarını, Hür Kuşu da 2018'de uçuracaklarını açıklamaktadır. Merhum Nuri Demirağ'ın şahsi çabalarıyla ilk uçak üretimi yıllar önce zaten yapılmıştır. 1936'da tek motorlu uçak, 1938'de de 6 kişilik yolcu uçağı üretilmiştir.1941 yılında tamamen Türk yapımı ilk uçak İstanbul'dan Divriğe kadar uçmuştur. Peki Davutoğlu şimdi nereye sineceksin?" şeklinde konuştu.

"Davutoğlu ilk kez tank ürettiklerini söylemektedir. Fakat yine çakmış, yine sallamıştır." diyen Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: "Nitekim milli tank üretiminin 1980'li yıllarda başladığını bilmeyecek kadar şuuru kapanmış, zekası körelmiştir. Başbakan, özellikle Bitlis'ten Muş'a lüks helikopteriyle uçarken sağ ve sol tarafta yüzde yüz yerli yapım olduğunu iddia ettiği Atak helikopterlerini pencereden gururla izlediğini defalarca duyurmuştur. Akıl fukaralığı çeken Davutoğlu buna da milliyetçilik demiştir. "Küçük silah hibeleri için yurt dışında kapılarda dolaşan Türkiye'den, kendi helikopterini yapan yeni bir Türkiye doğmuş." Davutoğlu'nun iddiası budur. Bunu da şerefli olmakla izah etmiştir. Davutoğlu burada da çuvallamış, burada da milletimizi kandırmış, şeref dersinden bir kez daha çakmış, şerefsizlik kuyusuna çakılmıştır."

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı