Bahçeli sert konuştu !

Bahçeli sert konuştu !

Devlet Bahçeli partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun açılış töreninde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 11. Dönem Açılış Töreni'ne öncesi açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, "Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye gitmesi tarihi bir hatadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin baş ağrısı, Irak’ın da düşmanı olan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üzerinden geçirmek çok büyük bir tarihi hatadır. Bu hatanın sonucu çoğa mal olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde yarar vardır" dedi.

MHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen "Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 11. dönem açılış törenine katılan Bahçeli, programın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Teröristbaşına İmralı’da sekreterya sağlanması konusunda sizin değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Bahçeli, "Öncelikle başına almak lazım. Hala Türkiye’de 1 Ağustos 2009 günü Gölbaşı’nda emniyet güçlerinin bir tesisinde bazı insanların bir araya gelmesiyle başlatılmış olan demokratik açılım süreci şimdi son ifadesiyle ’çözüm süreci’ olarak nitelendirilmektedir. Fakat Türkiye’de 63 akil insan başta olmak üzere iktidarı oluşturan 312 milletvekili ve Bakanlar Kurulu’nun da değerli üyeleri çözümden ne anlaşılması gerektiğini bir türlü tanımlayamamaktadır. Millet oyalanmaktadır ama PKK’nın hedeflerine ulaşması noktasında tavizler paketiyle bugünkü siyasi iktidar PKK’ya yardımcı olmaktadır. Bunun da bir aşaması sizin sorunuz olmuştur. Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her türlü isteğine cevap verebilecek tavizlerle görüşmelerle bugünlere gelinmiştir, şimdi de sekreterya oluşturuluyor. Böylelikle PKK meşrulaştırılıyor ve Türkiye’nin zannediyorum bugünkü siyasi iktidarın eş başkanı olacak bir şahsın hazırlanmasına katkı sağlıyorlar. Bize göre bunlar ihanete yardımcı olan yanlış değerlendirmelerdir, böyle bir saçmalık olmaması lazımdır. Çözüm süreci aldatmasından da milletin kurtulması lazımdır" ifadelerini kullandı.

"Peşmerge’nin geçişiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Yarın 150 kişilik bir grubun Türkiye üzerinden geçeceği ifade edildi. Bu konuyla ilgili değerlendirmeniz nedir?" sorusuna ise Bahçeli, "Bunların hepsi bugünkü siyasi iktidarın tutarsız, çelişkiler içerisinde sürdürdüğü politikaların bir sonucudur. Peşmerge hangi devletin silahlı gücü olarak tanımlanmaktadır ki tezkereyle barışık bir tarzda bu geçiş sağlanmış olsun. Böyle bir olay yok. Bunlar Kuzey Irak’ta Irak’ın toprak bütünlüğüne ihanet etmiş, Irak’ın yönetimiyle çelişki içerisinde olan ve Türkiye’nin baş ağrısı, Irak’ın da düşmanı olan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üzerinden geçirmek çok büyük bir tarihi hatadır. Bu hatanın sonucu çoğa mal olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde yarar vardır" cevabını verdi.

Meclis’e gelmesi beklenen iç güvenlik reform paketinin hatırlatılarak, "Jandarmanın da İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasıyla Genelkurmay’ın terörle mücadelede zafiyet oluşur eleştirisi söz konusu. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki soruya Bahçeli, "Jandarmanın lağvedilerek, mevcut yapısının İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir unsur haline dönüştürülmesi bu süreçteki ikinci bir katliamdır. Kamu düzenini koruyacak tüm unsurlar tahrip edilmektedir. Bu da onlardan bir tanesidir. Jandarmaya en büyük ihtiyaç duyulduğu bir ortamda böyle bir konuyu gündeme getirmek, PKK taleplerine yeni bir taviz olarak sunulması düşünülmektedir. Bundan da MHP olarak kabulümüz mümkün değildir" karşılığını verdi.