Bahçeli'nin açıklamaları Yıldırım'ı memnun etti

Bahçeli'nin açıklamaları Yıldırım'ı memnun etti

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi konusunda MHP ve CHP'den gelen açıklamalara cevap verdi

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi hakkındaki açıklamaları için, "Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Ne diyorsa odur" dedi. Başbakan Yıldırım, "CHP lideri Kılıçdaroğlu ile de gerekirse görüşürüz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Bizim görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclise sunmaktır. Ondan sonra görev, yüce Meclisindir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclise teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclisin bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz bunu, Mecliste bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Başbakan, CHP lideri ile görüşme konusunda, "Sayın Kılıçdaroğlu'yla da icap ettiği zaman her şekilde görüşürüz. Bir problem yok. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, kısmi bir anayasa değişikliği konusunda zaten mutabakatımız var. Bununla ilgili de güzel bir çalışma yaptı, oluşturduğumuz heyet. Bizim getireceğimiz teklif bunları da kapsıyor aynı zamanda" ifadelerini kullandı.

Habertürk