'Bahoz Erdal'ın izi belli oldu !

'Bahoz Erdal'ın izi belli oldu !

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi bulundu.

Terör örgütü PKK'nın tepe yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ve 'Sofi Nurettin' kod adlı Nurettin Halef Al Muhammed'in izi, PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'de çıktı.

EL MALİKİYAH KAMPINDA

Şanlıurfa ve Osmaniye'de yakalanan Suriye uyruklu teröristlerin ifadeleri ve Hatay'da ölü olarak ele geçirilen teröristin üzerinden çıkan not defteri, PKK ve YPG'nin organik ilişkisini ortaya koydu. PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Suriye'de doğu ve batı olarak ikiye ayırdığı bölgelerden doğu kanadından Sofi Nurettin'in, batı kanadından ise Bahoz Erdal'ın sorumlu olduğu belirlendi. Bahoz Erdal'ın Kamışlı'nın doğusunda Karaçoğ kampında, Sofi Nurettin'in ise Resul Ayn yakınlarındaki El Malikiyah kampında gizlendiği ortaya çıktı.

TERÖRİSTLERE EĞİTİM VERİYORLAR

İstihbarat raporuna göre, Fehman Hüseyin'in, YPG'ye Kandil'den gelen emirleri dikte ettiği belirlendi. Fehman Hüseyin'in YPG'nin Rimelan kampında teröristlere suikast vekeskin nişancı eğitimi verdiği, örgütün özellikle Türkiye'de yapacağı eylemlere burada eğitilen mensuplarını gönderdiği belirlendi.