Bakan Ala'ya Eşkıya şoku

Bakan Ala'ya Eşkıya şoku

Mahkeme İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Eşkiya sözü hakaret değil" dedi.

İçişleri Bakanı Ala, 25 Aralık operasyonu sı-rasında “Bilal Erdoğan’ın evine yaklaşanı vu- run” talimatı verdiğini ileri sürürek kendisini ‘eşkiya’ olarak niteleyen CHP’li Özgündüz hak-kında açtığı tazminat davasını kaybetti. Mahkeme “Eşkiya sözü hakaret değil” dedi. »8

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’e “Bilal Erdoğan’ı evine yaklaşanı vurun” tartışması üzerine açtığı hakaret davası reddedildi.

Taraf gazetesinden Güler Yılmaz'ın haberine göre Ali Özgündüz dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın “evine yaklaşanı vurun” talimatının, yine dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala tarafından verildiğini ve bunun “eşkiyalık” olduğunu söyledi. Ala, CHP’li vekile 5 bin TL’lik tazminat davası açtı. Tazminat mahkeme tarafından sözlerin hakaret niteliği taşımadığı gerekçesiyle reddedildi.

Ali Özgündüz, 13 Ağustos 2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapmış ve Bilal Erdoğan’ın evinde yapılacak olan aramanın nasıl engellendiğini şu sözlerle anlatmıştı: “25 Aralık’ta, biliyorsunuz, Başbakan’ın oğlu olmaktan başka hiçbir sıfatı olmayan Bilal Erdoğan’ın evine mahkeme kararıyla arama, el koyma, yakalama, gözaltı kararıyla polisler gidiyor. Başbakanlık koruma ekibi gelen polislere karşı silah çekiyor. O zamanki Başbakanlık Müsteşarı, şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala‘nın talimatıyla ‘yaklaşanı vurun’ deniyor ve mahkeme kararı uygulanmıyor. Herhangi bir mafya reisinin ya da bir aşiret ağasının evine mahkeme kararıyla gidiyor polis, aşiret ağası ya da mafya lideri diyor ki: ‘Yaklaşanı vurun.’ Bu eşkıyalıktır, bunun bundan hiçbir farkı yoktur.” Bu sözler üzerine Efkan Ala, CHP’li vekilin sözlerinin hakaret olarak değerlendirilmesi talebiyle 5 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

TAPELERİ DELİL GÖSTERDİ

Ali Özgündüz, Ala’nın dilekçesine yanıt olarak kaleme aldığı dilekçesinde, Ala’nın, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıok ile yaptığı konuşmaların tapelerine yer vermişti. Özgündüz, Ala’nın Bilal Erdoğan’ın evine kimsenin yaklaştırılmaması yönünde talimatlar verdiği ve bütün bu hukuksuzlukları bizzat yönettiğine dair bilgi edindiğini ve buna dayanarak eleştiri sınırları içerisinde sözler söylediğini belirterek, “Eski bir Cumhuriyet Savcısı Milletvekili olarak da bu hukuksuzlukların bilinmesini sağlamak, bunları yapanların da eşkıyalıktan farkının olmadığını bir örnekle açıklamam gayet doğal ve eleştiri sınırları içerisinde kalan bir konuşmadır” demişti. 26 Kasım’da yapılan duruşmada, Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi sözlerin hakaret niteliği taşımadığına hükmetti ve davanın reddine karar verdi.