Bakan Bozdağ’dan 13 bin 500 personel müjdesi

Bakan Bozdağ’dan 13 bin 500 personel müjdesi

Adalet Bakanı Bozdağ, yıl sonuna kadar 3 bin 500, 2015 yılı içerisinde de 5 bin kişi civarında hakim ve savcı alım sınavı yapılması planlandığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yıl sonuna kadar 3 bin 500, 2015 yılı içerisinde de 5 bin kişi civarında hakim ve savcı alım sınavı yapılması planlandığını, yakın bir tarihte faaliyete geçmesi planlanan Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemeleri ile kurulacak olan Yeni İlk Derece Mahkemeleri için ihtiyaç duyulan ilave personel ihtiyacını karşılamak amacıyla da önümüzdeki günlerde 5 bin yeni personel alımı için ilana çıkılıp sınav yapılacağını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ikinci oturumunda Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bütçesi, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşmelerine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, miletvekilleri ile tokalaştıktan sonra yerini geçti.  Bakan Bozdağ, burada bakanlığı ve bağlı kurumlar hakkında bilgiler verdi. 
 
Bir ülkenin kanunlarının evrensel hukuka, insan onuruna ve demokratik standartlara uygun olmasının, o ülkeyi tek başına hukuk devletine dönüştürmeye yetmeyeceğini, uygulamanın da aynı ilkelere uygun olması, olmazsa olmaz temel esas olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ, "En iyi kanun, kötü uygulamacının elinde kötü sonuç, kötü kanun ise, iyi uygulamacının elinde iyi sonuç verebilir. Burada esas sorumluluk yargı mensuplarına düşmektedir. Tüm toplumun yargı mensuplarından beklentisi, kanunları doğru uygulamaları, hakkaniyet ve adalet ile kararlar tesis etmeleridir" dedi.