Bakan Bozdağ'dan kritik Öcalan yanıtı

Bakan Bozdağ'dan kritik Öcalan yanıtı

Bebek katili Öcalan'a sekreter atanacağı iddialarına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yalanladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Abdullah Öcalan’a sekreterya talebine” ilişkin “Cezaevlerinde kimlerin daimi kalabileceği, o da bellidir. Onlar da yargılaması devam ederken tutuklular, mahkumiyet kesinleştikten sonra cezası infaz edilenler cezaevlerinde daimi bulunurlar. Onun dışında herhangi bir kişinin cezaevinde daimi bulunmasına yasalarımız gereği imkan bulunmamaktadır” dedi.

Çorlu ilçesinde yapılacak yeni adliye sarayının temel atma törenine katılmak için geldiği Tekirdağ’da, Valiliği ziyaret eden Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Çorlu’da yeni adliye sarayının temelini attıklarını, adliye hizmetlerini aynı çatı altında sürdürecek modern bir adliye sarayını da Tekirdağ’a kazandıracaklarını söyledi.

Bozdağ, bir gazetecinin “İmralı’da sekreterya oluşturulması” konusuna ilişkin sorusu üzerine, cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklularla kimlerin görüşebileceği, hangi usulde görüşebileceğinin yasalarda belli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Cezaevlerinde kimlerin daimi kalabileceği, o da bellidir. Onlar da, yargılaması devam ederken tutuklular, mahkumiyet kesinleştikten sonra cezası infaz edilenler cezaevlerinde daimi bulunurlar. Onun dışında herhangi bir kişinin cezaevinde daimi bulunmasına yasalarımız gereği imkan bulunmamaktadır. Cezaevlerindeki görüşme şartları bellidir, bulunma şartları bellidir. Bu şartlar çerçevesinde yasaları biz uyguluyoruz, bundan sonra da yasalara uygun adımlarımızı bütün Türkiye’deki tutuklu ve hükümlülerle ilgili atmaya devam edeceğiz.”

Bazı medya organlarının Öcalan’a ayrıcalık yapıldığına dair bir hava oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Bozdağ, “Yani sanki bir ayrıcalık yapılıyormuş gibi bir hava yaratılıyor, Bu doğru değil. Bir ayrıcalık yok, kimseye bir ayrıcalık yok. İçeride yatan vatandaşlarımızın tamamının aynı şekilde cezalarının infazı yapılmaktadır” diye konuştu.

Bozdağ, daha sonra Tekirdağ Adliyesi’ni ziyaret ederek, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk’den adliyedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bozdağ, ziyaretlerin ardından, Tekirdağ Adliye Sarayı’nın inşa edileceği alanda incelemede bulundu.