Bakan da karar veremedi ! Kanal İstanbul'da yeni sürpriz

Bakan da karar veremedi ! Kanal İstanbul'da yeni sürpriz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: "Kanal İstanbul için 5 alternatif var"

Binali Yıldırım, arsa rantçılarının merakla beklediği Kanal İstanbul projesi için yaptığı “düzeltme” açıklamasıyla yeni bir spekülasyonun yolunu açtı.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'ün haberine göre Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “5 güzergah üzerinde çalışıyoruz, bunlardan bir tanesi Çatalca” dedi. Bakan Yıldırım, Kanal İstanbul’un güzergahıyla ilgili olarak TBMM Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerinden gelen soru üzerine, şunları söyledi:

“Biz Silivri demedik” açıklamasını düzeltmek için yeni bir açıklama yaptı. Silivri ifadesini Kanal İstanbul için değil 3.Havalimanı için söylediğini belirten Yıldırım, “Kanal İstanbul ile 3. havalimanı birbirine karıştırılmış. 3. havalimanı yapılıyor, yeri de belli. Kanal İstanbul için ise biz 5 tane güzergah üzerinde çalıştık. Hiçbir güzergahı bugüne kadar resmen açıklamış değiliz. Bir takım tahminlerle spekülasyon oluşturuldu. Buradan kanal geçiyor, buradan arsa alırsanız kazançlı çıkarsınız dendi. Hatta reklamlara bile konu oldu. Ben vatandaş mağduriyette bulunmasın diye güzergahın netleşmediğini açıkladım. Halen güzergah çalışması tamamlanmamıştır, üniversiteler çalışıyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ’nin çalışması var. Karşılaştırmalı bir değerlendirme olmadan belirli bir güzergah üzerinde odaklanıp hayal kırıklığı yaşanmasın”

ÇATALCA SÜRPRİZİ

Bakan Yıldırım, milletvekillerinin Çatalca güzergahından da bahsettiğini ifade ederken, spekülasyona neden olacak, “Bizim 5 güzergahımız var. Neticede birine yapılacak. Çatalca da o güzergahlardan biri” açıklamasını yaptı. Yıldırım, “Büyükşehir planında Silivri rezerv alan gösterilmiş, biz orayı da düşünmedik değil. Etüt yaptık. Ancak tamamen tarım arazisi ve özel mülkiyet. Tarım arazisi yok olmasın diye, maliyet çok artmasın diye orayı seçmedik” dedi.