Bakan Elvan, Yarımca Limanı’nı Ziyaret Etti

Bakan Elvan, Yarımca Limanı’nı Ziyaret Etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri olan DP World’ün Yarımca Liman İşletmesi inşaatında incelemelerde bulundu.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın en büyük liman işletmecilerinden biri olan DP World’ün Yarımca Liman İşletmesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yarımca'da inşası devam eden ve dünyanın en büyük liman işletmelerinden biri olacak olan Yarımca Liman İşletmesi şantiyesini gezdi. Bakan Elvan’ın deniz yoluyla geldiği DP World Yarımca Limanı ziyaretinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bakanlık Müsteşarı Özkan Poyraz, Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Karadeniz, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli Liman Başkanı İlker Tuncer, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve çok sayıda devlet erkanı hazır bulundu.

İnşaattan sorumlu Proje Müdürü Recep Coplugil, Bakan Elvan’a ve beraberindeki heyete projeyle ilgili bilgiler aktardı. DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. CEO’su Nichola Silveira da, Bakan Elvan’a yoğun programına rağmen katılımı ve desteği için teşekkür etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Elvan, incelemelerini tamamladıktan sonra programına devam etmek üzere liman sahasından karayoluyla ayrıldı.

En son teknolojiyle donatılarak 2015 yılının sonunda faaliyete geçecek olan DP World Yarımca Limanı’nın yıllık 1,3 milyon TEU kapasitesi ile Türkiye’nin küresel pazarlara erişiminde önemli bir rol üstlenmesi hedefleniyor.

BAKAN ELVAN, YARIMCA LİMANI’NI ZİYARET ETTİ

BAKAN ELVAN, YARIMCA LİMANI’NI ZİYARET ETTİ

BAKAN ELVAN, YARIMCA LİMANI’NI ZİYARET ETTİ