Bakan Işık Gümüşhane’de

Bakan Işık Gümüşhane’de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in kızı Hatice Dilek Çimen ve Fatih Yayla çiftinin nikah merasimine...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in kızı Hatice Dilek Çimen ve Fatih Yayla çiftinin nikah merasimine katıldı.

Gümüşhane kent merkezinde bulunan tarihi Balyemez Konağındaki düğün törenine katılan Bakan Işık, çiftin nikah şahitliğini yaptıktan sonra aile cüzdanını geline verdi ve en az üç çocuk istedi.

Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lüftü Yücelik, İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Osman Akgül, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende kendi kızının nikahını kıyan Belediye Başkanı Ercan Çimen'in ise duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

"EĞER SEVGİ OLMASAYDI DÜNYA OLMAZDI, HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTAN BİR SEVGİYLE, MUHABBETLE BİRBİRİNİZE BAĞLANIN"

Nikah şahitliğini yaptıktan sonra çiftin aile cüzdanını Hatice Dilek Çimen'e veren Bakan Işık, çifti en mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak fahri şahitlik yapan tüm konuklara teşekkür etti. Allah'tan herkesin çocuklarının mürüvvetini görmelerini dileyen Bakan Işık, yeni evli çifte şu tavsiyelerde bulundu: "Allah en kötü gününüzü bugünkü gibi kılsın. Hayatınızda bazı zorluklar olacak, bazen sıkıntılar, bazen neşe, bazen keder olacak. İşte zorluk ve sıkıntılarla karşılaştığınız zaman bu sıkıntıları aşmanın tek bir yolu birbirinize her geçen gün daha da artan bir sevgiyle, muhabbetle bağlanmak. Eğer sevgi olmasaydı dünya olmazdı. Rabbimizin Peygamberimize olan sevgisi olmasaydı kainat yaratılmazdı. Onun için gençlerimize özellikle gençlerimiz için duamız, "Rabbim sizlerin kalplerine Hz. Adem babamız ile Hz. Havva anamız arasındaki bir sevgi nasip etsin. Rabbim size Peygamber efendimizle Hz. Hatice validemiz arasındaki bir sevgi nasip etsin ve Rabbim size Hz. Ali efendimizle Hz. Fatıma anamız arasındaki sevgi bir sevgi nasip etsin. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, mesut ve bahtiyar etsin."

EMANETİ EHLİNE VERDİ, 3 ÇOCUK İSTEDİ

Aile cüzdanını "Emaneti ehline vermek gerek" diyerek Hatice Dilek Çimen'e veren ve "Fatih Yayla'ya versem, birkaç gün sonra nereye koyduğunu, birkaç yıl sonra da böyle bir aile cüzdanı varmıydı onu unutur. Ama Hatice Dilek Çimen'e versem, bırakın birkaç ayı, yılı 40 yıl sonra bile bu cüzdanı ilk koyduğu yerde, ilk günkü gibi bulur" diyerek latife yapan Bakan Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her evlenen yeni çifte yaptığı vatana, millete hayırlı, sağlıklı en az 3 çocuk tavsiyesini de Dilek ve Fatih Yayla çiftine yaparak mutluluklar diledi.

Kaynak: İHA