Bakan Koç'tan hırsız yorumu !

Bakan Koç'tan hırsız yorumu !

Bakan Koç: ''Hırsız evin içinde ise o ev kilit tutmaz"

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, çalınan "Kanatlı Deniz Atı" broşunun henüz yurtdışına çıkmadığını belirterek, "Hırsız evin içinde ise o ev kilit tutmaz" diye konuştu.

Bakan Atilla Koç, bağbozumu şenliklerine katılmak üzere geldiği Malatya'nın Arapgir ilçesinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından "Kanatlı Deniz Atı" broşunun çalınmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Koç, şunları söyledi:

"Broş henüz yurt dışına çıkmadı. Adamlar almış İstanbul'a götürmüş. Bunu götürenlere bir güzel dayak atıp, paralarını ödemeden göndermişler. Bu işi yapanların ehil olmadığı, malı çalanları dövdüklerinden belli. Belki de yakında yakalayabiliriz. Bir Anadolu atasözüyle bu işi ifade etmek istiyorum. Hırsız evin içindeyse o ev kilit tutmaz. Bu olayda hırsız evin içindeydi. Ama korunmadığı doğru mu? Doğru..."

Daha sonra Arapgir Bağbozumu Şenlikleri'nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, burada yaptığı konuşmada, kurtuluş günleri kutlamalarına değindi.

Bu günlerin kutlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamaların anlaşılamadığını ifade eden Koç, şöyle devam etti:

"Biraz mütevazı davranayım. 'Ben anlatamıyorum' diyorum, ama kusura bakmayın siz de söylediklerimi anlamıyorsunuz. Benim söylemek istediğim, kurtuluş yıldönümlerinde düşmanın kovuluşu ve düşmana karşı verilen mücadelenin tekrar tekrar canlandırılmasıdır. Oysaki o günler zaferin kazanıldığı bayram olarak hatırlanmalı. Tekrar tekrar 'düşman burayı işgal etti, biz de düşmanı kovduk' denmemeli. Bu denildiği takdirde biz o olaylar esnasında dayak yediğimizi tekrar tekrar kabul etmiş olacağız."