Bakan Olan Yalçın Topçu'nun Ardahan'daki Baba Ocağında Sevinç

Bakan Olan Yalçın Topçu'nun Ardahan'daki Baba Ocağında Sevinç

BÜYÜK Birlik Partisi eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı, olması memleketi Ardahan'ın Çatalköprü...

BÜYÜK Birlik Partisi eski Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun geçici seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı, olması memleketi Ardahan'ın Çatalköprü Köyü'nde sevençli karşılandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kabinede Yalçın Topcu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olması Ardahan kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 100 haneli Çatalköprü Köyü halkını mutlu etti. Köyde oturan 72 yaşındaki amcası Halil Topçu ve kuzeni Nurcan Topçu, Yalçın Topçu'nun bakanlığa getirilmesini televizyon haberlerinden öğrendiklerini söyledi. Amca Halil Topçu kendisini ziyarete gelen gazetecilere evinin bahçesinde çay ikram ederek sohbet etti. Bakanlık görevi verilmesinin ardından yeğeninin cep telefonu ile arayarak hayır duası aldığına dikkati çeken amca Halil Topçu şunları söyledi:

"Bizim aslımız asaletimiz bellidir. Bizler aslen Ahıska Türküyüz. Bizim dedelerimiz Ermenilere karşı savaş vermiştir ve dik durmuştur. Yeğenim de 40-50 senedir Muhsin Yazıcıoğlu ile dava arkadaşlığı yapmıştır. Her zaman için vatanımıza ve milletimize hizmet etmeye, yararlı olmaya hazırız. Türkiye'nin durumu belli. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da yeğenimi bakanlığa uygun gördü. Yeğenim davasından asla geri dönmez. Vatanına ve milletine yararlı olacağına inanıyorum."

Yalçın Topçu ile gurur duyduklarını belirten komşuları Tahsin Gültürk ise "Yalçın Topçu bizim gururumuzdur. Kendisiyle ne kadar gurur duysak azdır. O bizim şerefimiz ve haysiyetimizdir. Ardahan'a ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Yalçın Topçu çok dürüst ve çalışkan bir kişidir" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanan Yalçın Topçu, Sanayi Bakanı Abdulkerim Doğru'dan 40 yıl sonra Ardahan'ın ikinci bakanı oldu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı