• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.885
  • Dolar
  • 1,8405
  • Euro
  • 2,3075
  • Altın
  • 620,35
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 10 °C
KAYSERİ'DE EMNİYET'E BOMBALI SALDIRI
Açlık sınırı asgari ücrete fark attı
Polis 2. aracın peşinde !
Terörist kamerasından PKK kampı
Ankara HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Bakan Yazıcı: Kooperatifçilik bilincini geliştirmeliyiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, refah ve zenginliğin gözden ırak hanelere ulaşmasına öncülük eden kooperatifçilik bilincinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
03.02.2012 02:47

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, refah ve zenginliğin gözden ırak hanelere ulaşmasına öncülük eden kooperatifçilik bilincinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rixos Otel'de '2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı' başlıklı toplantının açılışına katıldı. 2012'nin Birleşmiş Milletler tarafından 'Uluslararası Kooperatifler Yılı' ilan edildiğini hatırlatan Bakan Yazıcı, bu toplantıda yapılacak faaliyetlerle ilgili eylem planının detaylarını ele alacaklarını bildirdi.

Kooperatifçilik bilincinin geliştirilmesi gerektiğini aktaran Yazıcı, bu yıl içinde gerçekleştirecekleri en önemli eylemin kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla hazırladıkları, 'Türkiye Kooperatifçilik Strateji Belgesi'nin resmi bir belge haline getirilmesi olacağını kaydetti. Türkiye'de 84 bin 232 kooperatif bulunduğundan söz eden Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının görev ve sorumluluk alanında faaliyet gösteren 27 ayrı türde 84 bin 232 kooperatif bulunduğunu bu kooperatiflerin 13 bininin tarımsal, 71 bininin ise tarım dışı amaçlarla kurulduğunu belirtti. Dünya kooperatiflerinin yüzde 10'undan fazlasının Türkiye'de bulunduğunu hatırlatan Yazıcı, kooperatiflerle güçlerini birleştiren işletmelerin, refah ve zenginliğin gözden ırak hanelere ulaşmasına öncülük ettiğini kaydetti.

Toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı da birer konuşma yaptı. CİHAN

51
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Dünyanın en şaşırtıcı 7 deniz canlısıKaza sonucu keşfedilen icatlarKilo vermenin en kolay yoluYanlış uygulama sizi sakat bırakabilir !Saç dökülmesine karşı kesin çözümTTNET, YALIN NETLİMİTSİZ PAKETO balkonlarda çocuklar vardı...İran'dan şok İNCİL açıklamasıEgemen Bağış: Oğlum bak git !Yiğit Bulut'un yeni işi belli oldu
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim