''Diyanet'e uçak verilse, yeridir''

''Diyanet'e uçak verilse, yeridir''

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: "Diyanet İşleri Başkanı'na değil bir araba, uçak tahsis edilse yeridir"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas programının ardından karayoli ile Tokat'ın Turhal ilçesine geçerek bazı temaslarda bulundu.

Bakan Yılmaz'a, Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay ve beraberindekilerle birlikte Turhal Makine Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın makam aracı ile ilgili son günlerde yapılan tartışmalar konusundaki bir soru üzerine Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Derler ya "bir bardak suda fırtına koparmak" diye. Bunu dile getirmek çok ayıp. Türkiye bunları aştı. Diyanet İşlerine değil bir araba bir uçak tahsis edilse yeridir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı fonksiyona bakın, kuruma bakın. Dolayısı ile bu kurum tartışmanın ötesinde. Bu kurumun millete vermiş olduğu hizmetten dolayı da her türlü takdirin üzerindedir. Biz onunla ilgili çıkartılan tartışmaları her kim çıkarırsa çıkarsın iyi niyetli bir tartışma olmadığını söylüyoruz. O çıkartan kimseler, seviyesini düşürtüp ne Diyanet Başkanımızın ne de Diyanet İşleri Başkanlığımızın statüsüne leke getirmez. O kurumlar leke kabul etmez. Orada leke görenler kendisine baksın derim. Diyanet İşleri Başkanımızın kalbi selim ve Allah için doğuda da, batıda da, güneyde de, kuzeydi de, ovada da, dağda bu ülkenin birliği, esenliği, huzuru için kendi personeli ile çalıştığını görüyorum. Türkiye'nin ender kurumlarından birisidir. Tartışmanın dışında tutulması gereken kurumlardan biridir. Silahlı kuvvetler herkesin ortak silahlı kuvveti, milli bir ordu herkes sahip çıksın. Tartışmanın dışındadır. Diyanet İşleri Başkanı milletimizin ortak eseri, malıdır. Dolayısı ile tartışmanın dışındadır. Hükümetin eleştirecek kurum bulamadınız, yaptığı icraatı bulamadınız da Diyanet İşleri Başkanlığına bir araç verilmesi bunu dile getirmek olur mu? Bu çok ayıptır. Bu tartışmayı gündeme getirenin değerini düşürür. Çok net olarak söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanımıza değil bir araba uçak tahsis etsek yeridir. Uçağı bile konuşmak ayıptır diyorum. Zırhlı mıymış zırhısız mıymış? Uçak verilimiş verilmez miş. Hizmet en kısa, en güzel şekilde en iyi şekilde ne ile verilecek ise onların verilmesi doğrudur diye düşünüyorum. Eski Türkiye'den kurtulmamız lazım.'