Bakan Yılmaz'dan düşen uçak açıklaması

Bakan Yılmaz'dan düşen uçak açıklaması

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 2 şehit verdiğimiz F-4 uçakları hakkında konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da 2 pilotun şehit olduğu askeri uçak kazasına ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı: "Bu F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır"

'TÜRK HALKINDAKİ GÜVEN ORTADAN KALKTI'

Resmi temaslar için Irak'ın Erbil kentinde bulunan Yılmaz, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Malatya'daki olaydan sonra  şimdi bu Eskişehir'deki olayın da olması dolayısıyla bu uçaklara olan, ne kadar  güvenli olmuş olursa biz onun modernizasyonunu yapmıştık. Bakımlı olduğunu  söylüyorduk. Uçakların bakımlı olması önemlidir. Yaşı önemli değildir diyorduk.  Ancak genelde bir de algı, gerçeğin gönüne geçer bazen. İşte şimdi bu F-4  uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu  uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Bununla  ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır.  Tekrar şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum." 
 
Genelkurmay Başkanlığı, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan  F-4E 2020 uçağınınKonya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma  uğradığını, kazada Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ile Kurmay Yüzbaşı Pilot  Mustafa Delikanlı'nın şehit olduğunu açıklamıştı. 
 
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 26 Şubat'ta 2 F-4 askeri uçağın düşmesi  sonucu 4 pilot şehit olmuştu.