Bakan'dan Bakan gafı

Bakan'dan Bakan gafı

Başbakan Davutoğlu ile Bakan Avcı'nın buluşması ilginç sahnelere yol açtı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Davutoğlu'ndan 'Sayın Bakanım' diye söz etmesi gülüşmelere neden oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgilendirme Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Kürtçe eğitim verdiği için kapatıldığı iddiaedilen okullar için Davutoğlu, "Okulların kapatılmasının sebesi Kürtçe değil, izinsiz açılmasıdır. İmam Hatip de olsa kapatırdık" dedi. AİHM'in zorunlu din dersleriyle ilgili verdiği kararı da değerlendiren Davutoğlu;

"AİHM kararının detaylarını inceleyeceğiz. Biz AİHM kararlarına ön yargılı yaklaşmayız. Ama AİHM kararlarının farklı nasıl kararlar verildiği de malum. Bazı ülkelerde bırakınız Türkiye 'de din kültürü ahlak dersi, bazı ülkelerde öğrenciler kiliseye götürülüyor. Bütün bu uygulamaları göz ardı edip de Türkiye'de bunu dini baskı amacı gibi yansıtma çabalarını kabul etmemiz mümkün değil.

Hele hele Türkiye'nin çevresindeki gelişmelere baktığınızda bu Türkiye için elzemdir. Eğer devlet, dini telakki ailede öğrenilir. Ama doğru ve sağlam bir dini bilgi eğitimle verilmezse, işte çevremizdeki radikalleşmenin kaynağını teşkil eden düzensiz dini bilgiyi denetleme imkanı kalmaz.

Ateistler tarafından kabul edilen bir gerçek olan, inanç sistemi olarak da yaşamıştır. Burada din kültürü ve ahlak dersine Türkiye'de duyulan ihtiyaç, başka ülkelere göre farklı olabilir. Hiçbir insana dini gerekçelerle baskı yapılamaz.

Ben nasıl marksist değilsem ama marksizmi bilmem, bir ateistin dahi din kültürü bilgisi sahibi olması zarurettir." dedi. 

'İKİSİNİN DE İÇİNDE BAKAN VAR'

Konuşmasının bitiminde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Davutoğlu'na ziyaretinden dolayı bir hediye sunarken kendisinden, 'Sayın Bakanım' diye söz etmesi Davutoğlu tarafından tebessümle karşılandı. Davutoğlu, 'İkisinin içinde de bakan var' diyerek Avcıoğlu'nun dil sürçmesine espriyle yanıt verdi.