Bakan'dan çok sert IŞİD çıkışı !

Bakan'dan çok sert IŞİD çıkışı !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 101 gün IŞİD'in elinde rehin kalan konsolosluk çalışanlarıyla bir araya geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü IŞİD tarafından 101 gün rehin tutulan Musul Başkonsolosluğu personeli ile kahvaltıda bir araya geldi. Çavuşoğlu, 'Şunu bilmenizi isterim ki; size bunu yapanlar mislisiyle ödeyeceklerdir' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü IŞİD tarafından 101 gün rehin tutulan Musul Başkonsolosluğu personeli ile kahvaltıda bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Şunu bilmenizi isterim ki; size bunu yapanlar mislisiyle ödeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kendisine uzanan kirli ve hain ellere fırsat vermeyecek kudret ve iradeye sahiptir. Bunu sizlere yapanlara da bedellerini ödetecektir” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 101 gün Musul'da alıkonulduktan sonra Türkiye'ye getirilen Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, başkonsolosluk personeli ve aileleriyle birlikte bir araya geldi. Ankara Konukevi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Bugün mutlu bir anı hep birlikte paylaşıyoruz. Yuvanıza, vatanınıza bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Hasretin vuslata dönüştüğü bir manzarayı bugün birlikte paylaşıyoruz. Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz ve mesai arkadaşları başından itibaren Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ettiklerini ve vatanın milletin bayrağını Musul’da dalgalandırdıklarını unutmadılar” dedi.

101 gün boyunca gelecek güzel haberlerin beklentisi ile yaşadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Saçının tek bir teline dahi zarar gelmemesi için Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın koordinasyonunda gece demeden, gündüz demeden her ihtimali değerlendirdik ve bütün imkânlarımızı seferber ettik. Bu süreçte bizlere emanet ettiğiniz ailelerinizin de umudunu canlı tutmak gibi zorlu bir görevimiz vardı. Öztürk kardeşimin o gün söylediği ‘İnanan insanların umutsuzluğu olmaz’ sözü tüm milletimizin gönüllerinde yankılanıyor. Ne sizler ne de bizler biran olsun inancımızı yitirmedik ve mutlu sona ulaştık. Devletçe ve milletçe çok büyük bir sınavı başarıyla atlattık. Türkiye Cumhuriyeti bir kez daha büyük ve güçlü bir devlet olduğunu bu operasyonda tüm dünyaya göstermiş oldu. Bizden yardım isteyen ülkeler de oldu. Hangi inanç, hangi mezhepten olursa olsun dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa orada olduk ve oluyoruz. Bizim için insaniyet her zaman şahsi çıkar ve menfaatlerin üstündedir” diye konuştu.

Musul’da yaşanan bu talihsiz olay gibi maalesef geçmişte de terör örgütlerinin Türk temsilciliklerine yönelik hain saldırılarının olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu güne kadar birçok yerde terör saldırıları sonucunda 42 diplomatımızı, emniyet mensubumuzu ve kamu görevlilerimizi kaybettik. Onları bir kez daha buradan rahmetle anıyorum. Sizin yuvalarınıza dönmenizle birlikte biz zaten bir bayramı yaşamıştık. Sizin ardınızdan başka bir sınavı da başarıyla atlattık. Libya’dan 396 kardeşimizi ülkemize getirdik. Maalesef orada geçirdiği kalp krizi sebebiyle bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Son zamanlarda Libya’dan bin 700 vatandaşımızı Türkiye’ye getirdik. 2011 yılında Libya’da yine kriz yaşandığı zaman 10 günde 25 bin vatandaşımızı Libya’dan tahliye etmiştik.”
Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Şunu bilmenizi isterim ki; size bunu yapanlar mislisiyle ödeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti kendisine uzanan kirli ve hain ellere fırsat vermeyecek kudret ve iradeye sahiptir. Bunu sizlere yapanlara da bedellerini ödetecektir. Allah bizlere böyle bir sınavı yaşamayı nasip etmesin. Allah ülkemize ve milletimize karşı uzanan ellere fırsat vermesin.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ay izin verdiği konsolosluk çalışanlarına bir jestte Bakan Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, “Başta yeni evli çiftimiz olmak üzere sizleri Antalya’da ağırlamak istiyoruz. Aileleriniz ile birlikte bir hafta sonu bayram tatili geçtikten sonra Antalya’da ağırlamak istiyoruz” dedi.