Bakan'ın sözleri salonu buz kestirdi...

Bakan'ın sözleri salonu buz kestirdi...

Maliye Bakanı Şimşek CHP'nin asgari ücret vaadini eleştirirken, duruma ses çıkarmayan iş dünyasına ''Demek ki memnunsunuz'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin asgari ücret vaadini eleştirdi. Duruma ses çıkarmayan iş dünyasına "demek ki memnunsunuz. Olabilir" dedi

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’nun 11. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’nin seçim bildirgesindeki asgari ücret vaadini eleştirdi.

Şimşek, "Asgari ücret bundan 12 yıl önce 120 dolar iken bugün 400 dolar civarında. Ancak takdir sizin tabii ki..İş gücü maliyetlerine baktığınızda 11 Avrupa Birliği ülkesinden daha yüksek asgari ücretimiz var. Yine gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek 2. asgari ücret söz konusu iken bunu yüzde 50 artırmak taahhüdüne iş dünyasından en ufak bir ses çıkmıyor. Demek ki memnunsunuz" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜRKONFED’in Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 11. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel kurulda yeniden aday olmayarak görevini bırakan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ile tek aday olarak seçime giren Tarkan Kadooğlu ileTÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ve genel kurul üyeleri hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Mehmet Şimşek, 7 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesinde Türkiye’nin önündeki en önemli tehdidin ’popülizm’ olduğunu söyledi. Şimşek, "Şu anda ciddi bir popülist söylem ile karşı karşıyayız. Popülizmin etkileri artan bütçe açıkları, borç yükünde artış, enflasyonda ve cari açıkta artıştır. Nasıl az gebelik olmuyorsa az enflasyon da az açık da olmaz. Bu ipin ucunu kaçırdınız mı az gebelik olmadığı gibi hızlı enflasyona doğru gidersiniz. 90’lı yıllarda Türkiye’de popülist söylemlerden bir tanesi emeklilik yaşının kaldırılmasıydı ve de kaldırdılar. 1990 yılında Türkiye’nin " sosyal güvenlik sistemi fazla veriyordu. Primler emekli maaşının ödenmesine yetiyordu hatta fazla kalıyordu. Bu bir tek basit popülist söylem o gün bu gün Türkiye’ye 2 trilyon liralık kaynağı yani 800 milyar doları heba etmiştir" dedi. Mehmet Şimşek, CHP’nin seçim bildirgesindeki ekonomik vaatleri eleştirdi. Şimşek, "Bugün bir çırpıda 2016 bütçe açığının 10-12 katı vaatlerle karşı karşıyayız. Bunun noter tasdikli vaatlerin kısmı 3,5-4 kat artıracaktır" diye konuştu.

"DEMEK Kİ MEMNUNSUNUZ. OLABİLİR..."

Şimşek, "Asgari ücret bundan 12 yıl önce 120 dolar iken bugün 400 dolar civarında. Ancak takdir sizin tabii ki..İş gücü maliyetlerine baktığınızda 11 Avrupa Birliği ülkesinden daha yüksek asgari ücretimiz var. Yine gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek 2. asgari ücret söz konusu iken bunu yüzde 50 artırmak taahhüdüne iş dünyasından en ufak bir ses çıkmıyor. Demek ki memnunsunuz. Olabilir..." diye konuştu.