Bakanlık'tan 450 skandal atama iddiası

Bakanlık'tan 450 skandal atama iddiası

Sağlık Bakanlığı'nda 450 adet şube müdürlüğü kadrosu için yapılacak sınavın sonuçlarının önceden belirlendiği iddia eidldi...

Türkiye genelindeki taşra teşkilatlarında il sağlık müdürlüğüne 300, Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ise 150 olmaküzere toplamda 450 adet şube müdürlüğü kadrosu için yarın görevde yükselme sınavı yapılacak.

Ancak Taraf gazetesinden Sümeyra Tansel'in haberine göre yapılacak bu sınavı kazanacak isimlerin şimdiden belli olduğu ve sınavın yalnızca görüntüyü kurtarmak için yapıldığı iddia edildi. Sağlık Bakanlığı’ndaki yandaş olmayan bürokratlarsa sınavın ve 450 şube müdürlüğü kadrosuna yapılacak atamalarının yeni hükümet dönemine bırakılmasını istedi. Yandaş olmayan bürokratlarsa sınavın ve 450 müdürlük kadrosuna yapılacak atamanın yeni hükümet dönemine bırakılmasını istedi.

KAZANACAK İSİMLER BELLİ

AKP daha önce çıkardığı 663 sayılı KHK’yla Sağlık Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatındaki bütün şube müdürleri, müdür yardımcıları ve hastane müdürlerini görevden alıp bu kadroları “Araştırmacı” yapmıştı. Yerlerine ise geçici görevlendirmeyle AKP’ye yakın isimler atanmıştı. Böylece taşra teşkilatındaki memura kadar bürokrasisinde AKP’li olmayan isimler sıfırlanmıştı.