Bakanlık'tan domuz gribi açıklaması

Bakanlık'tan domuz gribi açıklaması

Sağlık Bakanlığı, artan domuz gribi teşhisleriyle ilgili, vatandaşlara kritik açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün Proje finansman sözleşmelerinin imza töreninin ardında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Müezzinoğlu domuz gribiyle ilgili son aşamanın ne olduğu yönündeki soru üzerine, "Vaka sayısında bir artış olduğunu zaman zaman sizlerle paylaştık. Gerekli bilgilendirmeyi de neredeyse günlük denebilecek sıklıkta bilgilendirdik. Özellikle çarşamba günleri, haftalık değerlendirmeleri bakanlığımızın ilgili kurumu tarafından yapılacak, yapılmaya devam edilecek. Vakaların hastanelere ve polikliniklere müracaat sayısında bir durağanlaşma ve bir azalma sürecine girdiğimiz gözlemliyoruz son günlerde. Bu anlamda pik yaptığı, durağanlaştığı ve iniş dönemine geldiğini değerlendiriyoruz. Bilim kurulumuz gerek sağlık kuruluşlarımızla alınması gereken tedbirlerle ilgili, gerekse kamuoyunu bilgilendirmekle ilgili davamlı çalışmalarını yapıyor ve bilgilendiriyoruz" dedi.

"İSTİRAHATİNE, BOL SULU GIDA ALMASINA AĞIRLIK VERMESİNİ ÖZELLİKLE VATANDAŞLARIMIZDAN TALEP EDİYORUZ"

Bakan Müezzinoğlu, "Kamuoyundan arzu ettiğimiz ve tekrarla söylediğimiz burada bunun ilaçla tedavisinin olmadığını bilmemiz. İkincisi; hijyenin birinci derecede önemli olduğunu bilmemiz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımıza, kronik hastalığı olan hastalarımıza hijyen koşullarında daha dikkatli olmamız gerektiğini, kronik hastalığı olan hastalarımızın bu arada ki kronik hastalık tedavilerini duyarlılığı artırmak, dirençlerini düşürecek durumlardan uzak durmaları, grip virüsünü aldığı bu illa H1N1virüsü değil, diğer türler olabilir. Çünkü onu bilmemiz ilk anda mümkün değil. Ama grip olduğum şüphesini hissettiği andan itibaren de istirahatine, bol sulu gıda almasına ağırlık vermesini özellikle vatandaşlarımızdan, kamuoyunda arzu ediyoruz, talep ediyoruz."