Bakanlık'tan skandal ajanda

Bakanlık'tan skandal ajanda

Dışişleri Bakanlığı inanması güç bir skandala imza attı.

Çanakkale Zaferi’nin 100′ncü yıldönümü nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından "Çanakkale Kahramanlık ve Ebedi Dostluk Anısına" başlığıyla bastırılan "Çanakkale Özel" ajandasında Çanakkale yerine Erivan’daki Ermeni Anıtının fotoğrafı basıldı.

Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, konuyu gündeme taşıyan ilk isim olan Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilci Ahmet Takan dünkü yazısında "Medeniyetler ittifakını anlattığı internet sayfasında 'bayan arkadaş' sitelerine link verip büyük bir skandala imza atan Dışişleri Bakanlığı tüy dikti!.." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'ın, bu yıl “Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” olan 24 Nisan’da anılacakÇanakkale savaşlarının yıldönümündeki törenlere Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ı da davet etmesinin ardından başlayan tartışmalar devam ederken, Dışişleri Bakanlığı'nın özel ajandasında yer alan bu skandal fotoğraf da ortalığı karıştırdı.

AJANDADA ERMENİ ANITI

Ajandada, Çanakkale Zaferi ve törenlerle ilgili fotoğraflar yer aldı. Ancak ajandanın Nisan ayı bölümünde dikkat çeken bir fotoğraf vardı. Bu fotoğraf, yıllar önce Erivan’daki anıtta bir tören sırasında çekilmişti. Dışişleri Bakanlığı; konuyla ilgili jet hızıyla soruşturma başlattı. Ajandanın dağıtımı durdurulurken, fotoğrafı ajandaya kimin koyduğu araştırılmaya başlandı.

2-637.jpg

fft16_mf3337746.jpeg