Bakımsız Ve Hasta Kediler Tedavi Edilip Sahiplendiriliyor

Bakımsız Ve Hasta Kediler Tedavi Edilip Sahiplendiriliyor

ZONGULDAK'ta, hasta ve bakımsız kalan kediler, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği ile belediye işbirliğinde 6 ay önce açılan Kedi Evi'nde veteriner gözetiminde...

ZONGULDAK'ta, hasta ve bakımsız kalan kediler, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği ile belediye işbirliğinde 6 ay önce açılan Kedi Evi'nde veteriner gözetiminde sağlıklarına kavuşturup sahiplendiriliyor.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin ile yönetim kurulu üyesi Suzan Arığ, Kedi Evi'ni ziyaret etti. Sezgin, belediye ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdükleri Kedi Evi'nde gönüllülük esasına göre çalıştıklarını söyledi. 25 civarında kedinin bulunduğu merkezde sokakta hayatını sürdüremeyen, hastalanan veya kaza geçiren kedileri rehabilite etmeye çalıştıklarını belirten Sezgin, şöyle konuştu:

"Kediler, tedavileri yapıldıktan sonra eğer durumu uygunsa kısırlaştırılıyor, aşıları yapılıyor. Daha sonra onları ya sahiplendiriyoruz, ya da aldığımız yere bırakıyoruz. Haftanın 6 günü buradayız. Kedi sahiplenmek isteyenler, pet shoplardan kedi satın almak yerine buradan iyileşmiş, engelini aşmış hayvanları sahiplenerek onların hayatını kurtarabilirler."

Kaynak: Doğan Haber Ajansı