Bakkala diye çıktı, bir daha dönmedi

Bakkala diye çıktı, bir daha dönmedi

''Bakkala gidiyorum'' diye evden çıkan 14 yaşındaki Buket, 10 gündür kayıp.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde oturan Yeşim Demir, kızı 14 yaşındaki Buket Demir’in 16 Ekim günü "Bakkala gidiyorum" diyerek evden çıktığını ve bir daha dönmediğini söyledi.

Kızının babasını kaybetmesiyle bunalıma girdiğini söyleyen acılı anne, "Ne olur kızım dön. Hayatından endişe ediyorum" dedi.

İzmir Bayraklı’da 3 çocuk sahibi olan ve geçen yıl eşini kaybeden Yeşim Demir, kızının kaybolmasıyla kahroldu. 16 Ekim gününden bu yana kızından haber alamayan talihsiz kadın, “Saat 07.30 sıralarında bakkala gidiyorum dedi. O günden beri bir haber yok. Bugün 10 gün oldu. Ne olur kızımı bulun. Kızım beni görüyorsan ne olur bana bir kere telefon et. ‘Anne ben buradayım’ de” diye seslendi. Kızının babasının ölümüyle zor günler yaşadığını anlatan anne Demir, madde ve alkol kullanan arkadaşları tarafından kandırıldığını düşündüğünü ifade etti.

“BABASININ MEZARINDA BULUYORDUK”

Kızının bir yıl önce babasını kaybetmesiyle zor günler yaşadığını hatta okulunu bile bıraktığını anlatan anne Yeşim Demir, “Huzursuz olduğu bir konu yoktu. Sadece babasının vefat etmesinden sonra psikolojik sorunlar yaşıyordu. Bunalımdaydı. Hep ‘babam’ diyordu. ‘Ben babamı kaybettim, her şeyimi kaybettim’ diyordu. ‘Çok özlüyorum babamı, annemi üzmek istemiyorum ama babamı çok özlüyorum’ diyordu. Bazen kendi başına babasının mezarına gittiği oluyordu. Orada buluyorduk” dedi.

“ARKADAŞLARI KANDIRDI”

Kızının babasından sonra teselliyi arkadaş çevresinde aramaya başladığını dile getiren Demir, şunları söyledi: “Bunalımdaydı, arkadaş ortamına takılıyordu. Gezeceğim diye gidiyordu, eve geç geliyordu. Ben suçu hep arkadaşlarında buluyorum. Allah hepsine vicdan versin. Neredeyse kızımı geri getirsinler bana. Arkadaşlarıyla oturduklarında ‘Şu arkadaşlarım şunları bunları kullanıyor’ dedikleri oldu. ‘Ben hiç onlara takılmam’ diyordu. Ama işte özendi mi bilmiyorum. Özenebilir, gençlik tabi bilemiyorum. Arkadaşları tarafından kandırıldı. O arkadaşlarının vicdana gelmelerini ve aramalarını istiyorum. Onların da anneleri, kız kardeşleri var. Bu durum herkesin başına gelebilir. Çok anlayışlıydı benim kızım ama arkadaşları kandırdı.”

“BİR KERE TELEFON ETSİN ‘ANNE BURADAYIM’ DESİN”

Kızının babasının ölümünden sonra durumu atlatması için psikolojik destek de aldığını belirten Yeşim Demir kızının hayatından endişe etmeye başladığını belirterek şöyle konuştu: “Daha önce hiç evden kaçmamıştı. Eve dönsün, hiçbir şeyden korkmasın. Ben affederim ne olursa olsun. Biz çok perişan olduk. Eğer duyuyorsa bizi daha fazla perişan etmesin. Bir kere ‘Anne ben buradayım’ desin. Bir telefon etsin. Hiçbir şeyden korkmasın. Evine gelsin. Hiçbir korkusu olmasın. Biz her zaman arkandayız kızım. Ne olur geri dön.”

“İÇİM YANIYOR”

Buket’in iki yaşındaki erkek kardeşinin sürekli ‘Ablam nerede, Buket nerede’ diye sorduğunu anlatan anne Yeşim Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Kardeşi çok severdi ablasını. Ablası da onu. O olaydan sonra ben de rahatsızlandım. İyi durumda değilim. Benim de psikolojim bozuldu. Hastaneye yatışı mı verdiler ama yatmadım. İçim yanıyor. Zaten baba yok, senin dönmeni bekliyorum bir an evvel kızım. Ne olur dön.”

Kızını 10 gündür göremeyen Yeşim Demir kızının fotoğraflarına bakarak hasret gidermeye çalışıyor. 14 yaşındaki kızından ilk defa bu kadar uzun süre ayrı kaldığını ifade eden anne Demir, evladını kendi çabalarıyla da sokak sokak arıyor.