Bal Ligi

Bal Ligi

Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) ikinci yarısına yeni stadında Salihli Belediyespor maçı ile başlayan Manisa Belediyespor, güçlü rakibi ile 1-1 berabere kaldı.

- Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) ikinci yarısına yeni stadında Salihli Belediyespor maçı ile başlayan Manisa Belediyespor, güçlü rakibi ile 1-1 berabere kaldı.

Manisa Belediyespor, ligin ikinci yarısına Manisa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mümin Özkasap Stadı’nda başladı. Yeni stadında ligin bir başka güçlü ekibi Salihli Belediyespor’u konuk eden Manisa Belediyespor, son dakikada Erşan’ın ayağından bulduğu golle bir puanı almayı başardı. Bu zorlu karşılaşmayı Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, ASKF Başkanı İsmail Aydın ile birlikte stada ismi verilen Mümin Özkasap ve çok sayıda futbolsever izledi. Karşılaşma öncesinde Salihli Belediyesporlu bir taraftar Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanına gelerek Salihli Belediyespor forması hediye ederken, Başkan Ergün’de taraftara Manisa Belediyespor atkısı verdi.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, ilk yarı gol sesi çıkmayınca 0-0 sona erdi. İkinci yarıya Manisa Belediyespor daha istekli başladı. Halil İbrahim ve Samet’in yanı sıra Metin’in de oyuna dâhil olmasıyla rakip kalede daha çok görünen ev sahibi Manisa Belediyespor golü bulmakta zorlandı. Maçın 60. dakikasında karşılaşmanın hakemi Erkan’ın topu eliyle müdahale ettiğini belirterek, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Özgür Polat takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra geriye çekilen Salihli karşısında üst üste ataklar geliştiren Manisa Belediyespor eşitlik golünü bulamadı. Maçın 71. dakikasında Salihli Belediyespor’dan Enver, hakeme yaptığı itirazlar sonucunda kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakip takımın 10 kişi kalmasını fırsat bilen Manisa Belediyespor baskıyı arttırdı. Manisa Belediyespor’a 1 puanı getiren gol 90+3. dakikada Erşan’dan geldi. Sağ kanattan gelen ortayı iyi değerlendiren Erşan, maçın sonucunu belirleyen isim oldu.

"BERABERLİK BİZİM İÇİN İYİ OLMADI"

Karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada yeni statlarında çok güzel bir ortamda oynadıklarını belirten Manisa Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Şapçı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e böyle bir tesisi kendilerine kazandırdığı için teşekkür etti. Salihli’nin grupta rakipleri olduğunun altını çizen şapçı, “Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Bize göre penaltı olmayan bir pozisyonla geriye düştük. Oyuncularım yine maçı sonuna kadar bırakmadılar. Ama bizim için beraberlik iyi bir sonuç değil. Tire ve Balçova deplasmanlarında galibiyetler almak durumundayız. Ben takımıma güveniyorum. Biz mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz. Şampiyonluk inancımızı hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Önümüzdeki hafta Tire’de çok zorlu bir maça çıkacağız. Şimdi Salihli maçını unutup, bu maça en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz” dedi.

YÖNETİMDEN HAKEME TEPKİ

Maçın ardından Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün ve Genel Kaptan Muharrem Uzunlar, karşılaşmaya İzmir bölgesinden hakem atanmasına tepki gösterdiler. İyi oynamamalarına rağmen bir puanı almayı başardıklarını belirten Genel Kaptan Muharrem Uzunlar, “Bugün Balçova, Didim ile maç oynuyor. Bu maça Kocaeli bölgesinden hakem veriliyor. Bizim Manisa derbisine İzmir’den hakem veriliyor. Federasyon bunu açıklamasını bize yapsın. İki takım mücadele ederken, hakem anlamsız bir penaltı verdi. Burada iki şampiyonluk adayı var. Ancak İzmir takımlarının grupta biraz daha ayırdıklarını düşünüyoruz. Bu konuda daha hassas olunmalıdır” diye konuştu.

"KAYBEDEN MANİSA OLUYOR"

Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün ise, Manisa derbisinde kazanan taraf olmak istediklerini ancak başaramadıklarını söyledi. Kaybedenin hep Manisa olduğuna dikkat çeken Ergün, “Ben maç dışında bir şeyler söylemek istiyorum. İnşallah sesimizi duyururuz. İzmir takımı olan Tire ve Balçova takımları şampiyonluk yolunda ki rakiplerimiz. Salihli ve Manisa Belediyespor takımları ise ikisi de şampiyonluğa oynuyor. Ama hangi akla hizmet bize İzmir bölgesinden hakem gönderiliyor. Biz amatör ligde olmamıza rağmen gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Yaptığımız tesisleri görüyorsunuz. Bu tesisler profesyonel takımlarda bile olmayan tesislerdir. Ama gelip bir hakem oyuncumuzun göğsüne çarpan topa penaltı çalıyor. Ben federasyona sesleniyorum. Lobimiz yoksa o zaman Sayın Arif Koşar’a sesleniyorum. En büyük lobimiz sizseniz bu konulara el atın. İki Manisa takımını bugün berabere bırakmak için ellerinden geleni yaptılar” dedi.