Balıkesin Müze Müdürlüğü, Lahti Çalınmaktan Kurtardı

Balıkesin Müze Müdürlüğü, Lahti Çalınmaktan Kurtardı

BALIKESİR’in Erdek İlçesi Düzler Mevkisi’nde, Roma dönemine ait bir lahitin kaçakçılar tarafından çalınacağı ihbarı üzerine harekete geçen Bandırma Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, tarihi eseri vinçle çıkartarak müze bahçesine getirdi.Kyzikos...

BALIKESİR’in Erdek İlçesi Düzler Mevkisi’nde, Roma dönemine ait bir lahitin kaçakçılar tarafından çalınacağı ihbarı üzerine harekete geçen Bandırma Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, tarihi eseri vinçle çıkartarak müze bahçesine getirdi.

Kyzikos Antik Kenti yakınlarında bulunan Roma Dönemi’ne ait lahitin kaçakçılar tarafından çalınacağı ihbarı üzerine harekete geçen Bandırma Müzesi yetkilileri, 2 bin yıllık geçmişe sahip eseri, vinçle çıkardı. Lahdin müze bahçesine taşındığını belirten yetkililer, içinde ölüyle birlikte bazı süs eşyalarının olması gerekirken lahdin bilinmeyen bir zamanda soyulduğu ve içinin bu nedenle boş olduğunu bildirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. Nurettin Koçhan’ın kazı başkanlığını yaptığı Kyzikos kazı ekibi 3 yıl önce de ayni bölgede içinde ölü eşyalarının da bulunduğu bir lahdi gün yüzüne çıkarmıştı.

FOTOĞRAFLI