Balıkesirde Gezi Parkı Eylemi

Balıkesirde Gezi Parkı Eylemi

BALIKESİR'deki Gezi Parkı nöbetinde Bahçelievler'e yürümek isteyen eylemciler ile polis karşı karşıya geldi. Eylemi provoke edeceği ileri sürülen bir...

BALIKESİR'deki Gezi Parkı nöbetinde Bahçelievler'e yürümek isteyen eylemciler ile polis karşı karşıya geldi. Eylemi provoke edeceği ileri sürülen bir grubun gelmesi üzerine göstericiler yürüyüşünü sonlandırdı. Polisin gösterdiği alan olan Atatürk Anıtı'na dönüp eylemi burada sürdürdü.

Balıkesir'de Gezi Parkı nöbeti bu gece de Atatürk Anıtı ile devam etti. Saat 17.30'dan itibaren çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Balıkesirliler anıttaki yeri aldı. Sloganlarla Taksim'deki direnişe destek veren hükümeti istifaya çağıran yaklaşık 700 eylemci, saat 20.30'da Bahçelievler Mahallesine doğru yürüyüşe geçmek istedi. Ancak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, havanın karardığını ve yürüyüşü proveke edebilecek gruplar olduğunu belirterek bu eyleme izin vermeyeceklerini açıkladı. Bu arada Çevik Kuvvet ve diğer resmi üniformalı polisler de önlemler aldı. Eylemcilerle polis arasındaki tartışmalar sürerken, Balıkesir Barosu'ndan bazı avukatlarda olay yerine geldi. Önceki gece bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren bazı grupların olay yerine gelmesiyle birlikte tartışmalar sona erdi. Eylemciler provokasyon konusunda ikna olunca yürüyüşten vazgeçti, Atatürk Anıtı'nda eylemi sürdürme kararı aldı. Eylemi provoke etmek istediğiielri sürülen grupta anıt çevresinden uzaklaştırıldı. Anıt'taki Gezi Parkı nöbeti saat 23.30'a kadar sürdü, İstiklal Marşı ile son buldu. Etkili olan yağmura rağmen grup eylem sırasında dağılmadı.

EYLEMDE DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Gösteri esnasında İpek adlı bir kadının doğum günü de kutlandı. 4 Haziran 1990 doğumlu genç kadın küçük pastaların üstüne konan mumu üfledi. 'İyi ki doğdun İpek' tezahüratı ile genç kadının doğum gününü kutlayan göstericiler ardından 'İyi ki doğdun Tayyip' sloganları attı. İkram edilen ayranlar içilirken de 'şerefine Tayyip' sloganları atıldı.

HD,CY (KÖ/RT)