Balıkesirspor: 0 - Bursaspor: 4 (İlk yarı)

Balıkesirspor: 0 - Bursaspor: 4 (İlk yarı)

Stat: Balıkesir AtatürkHakemler: Süleyman Abay, Bahtiyar Birinci, Kerem ErsoyBalıkesirspor: Emrullah, Okan, Kulusic, Coelho, Bülent, Jabbie, Aykut, Santos (Dk. 28 Alanzinhio), Sercan, Vargas, Gökhan Ünal (Dk. 28 Ali Öztürk)Bursaspor: Harun, Şener,...

Stat: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Süleyman Abay, Bahtiyar Birinci, Kerem Ersoy

Balıkesirspor: Emrullah, Okan, Kulusic, Coelho, Bülent, Jabbie, Aykut, Santos (Dk. 28 Alanzinhio), Sercan, Vargas, Gökhan Ünal (Dk. 28 Ali Öztürk)

Bursaspor: Harun, Şener, Serdar, Civelli, Aziz, Ozan, Bekir, Bakambu, Belluschi, Josue Filipe, Jose Fernando

Goller: Dk. 5 Fernando, Dk. 18, 23, 34 Bakambu (Bursaspor)

Sarı kart: Dk. 33 Vargas (Balıkesirspor)

Spor Toto Süper Ligin 7. haftasında Balıkesirspor ile Bursaspor takımları arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 4-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Gün boyu süren yağmur nedeniyle Balıkesirspor, tribünleri boş kaldı. Maç öncesi her iki takımın taraftarları birbirleri lehinde tezahürat yaptı. Balıkesirspor sahaya tam kadro çıktı. Takımda sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Bursaspor'un 18 kişilik Balıkesir kafilesinde, yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılan takım kaptanı İbrahim Öztürk ve Ferhat Kiraz ile sarı kart cezalısı Volkan Şen yer almadı.

Karşılaşmada 600 kişilik Bursaspor taraftarına ayrılan biletlerin tümü tükendi. Balıkesirspor ile Bursaspor arasındaki rekabet 1975-1976 sezonunda Balıkesirspor zorlu mücadeleyi 1-0 kazandı. Bu maçın rövanşı 21 Mart 1976 tarihinde Bursa'da oynandı. Kaşılaşmayı Bursaspor 1-0 kazandı.

Karşılaşma öncesi Bursaspor ve Balıkesirspor taraftarları “Bursa-Balkes el ele hep beraber tribüne” tezahüratında bulundular. Sahaya çıkan her iki takım oyuncuları her taraftar gurubuna giderek selam verdiler.

Karşılaşmayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk protokol tribününden izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

5. dakikada orta sahadan kendi getirdiği topa ceza sahası dışından sert bir şut vuran Fernandao, maçın ve Bursaspor’ın ilk golünü kaydetti: 0-1.

18. dakikada altı pasın sağ köşesinde topla buluşan Renato Civelli hemen sol tarafında hareketlenen Cedric Bakambu'ya kafa pası verdi. Altı pasın sol tarafında bom boş kalan Cedric Bakambu sağ ayağı ile topu ağlara gönderdi: 0-2.

23. dakikada ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Fernandao Belluschi şık ara pası ile Cedric Bakambu'yu hareketlendirdi. Ceza sahası içerisinde altıpasın sol çaprazında topla buluşan Cedric Bakambu gelişine sol ayağı ile yerden şutunu çekti ve top kaleciye de çarptıktan sonra ağlarla buluştu: 0-3

34. dakikada Bursaspor farkı 4'e çıkardı. Bu dakikada ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Fernandao ara pası ile Cedric Bakambu'ya pasını verdi. Ceza sahası içerisinde sağ tarafta topla buluşan Cedric Bakambu topu düzelttikten sonra altı pasın sağ köşesinden vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-4.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Bursaspor'un 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

CİHAN

Balıkesirspor: 0 - Bursaspor: 4 (İlk yarı)

Balıkesirspor: 0 - Bursaspor: 4 (İlk yarı)

Balıkesirspor: 0 - Bursaspor: 4 (İlk yarı)