Balıklara Çin işkencesi !

Balıklara Çin işkencesi !

Çin'de üretilen anahtarlık, hayvanlara eziyet etme aracına dönüştü.

Canlı kaplumbağa, kertenkele ve balıkların içine konduğu anahtarlıklar, hayvan severleri ayağa kaldırsa da, Çin’de çok büyük ilgi görüyor. Hayvanlar, küçük plastik poşetlere konuyor ve kısa bir süre sonra ölüyorlar. Ancak bu durum anahtarlıklara olan ilgiyi azaltmıyor. Dahası, tamamen yasal olan “canlı anahtarlıkların” satımı giderek artıyor.

Metro istasyonları ve kaldırımlarda satılan anahtarlıklar genelde su kaplumbağası veya iki küçük balık içeriyor. Satıcılar, hayvanların içine konduğu suyun besin içerdiğini ve bu sayede küçük canlıların aylarca hayatta kalabildiklerini öne sürüyor. Ancak veterinerler bu iddiayı reddediyor.

Canlı anahtarlıkları satın alan müşterilerin çoğu, anahtarlıkların kendilerine “şans getireceğini” düşünüyor. Öte yandan, Çin’deki hayvan severler popülaritesi giderek artan anahtarlıklara tepkili.

Hayvan hakları aktivisti Qin Xiaona, “Bir canlıyı kar edebilmek için kapalı bir alana koymak insanlık dışı bir davranış ve hayvanlara kötü muamele anlamına geliyor” dedi.

Bazı aktivistler ise anahtarlıkları satın alarak içlerindeki canlıları serbest bırakıyor. Çin’de vahşi hayvanların satılması yasak olmasına rağmen, su kaplumbağaları ve akvaryum balıkları bu kapsama girmiyor.

Xiaona, hayvanların eğlence olarak satılmasının engellenmesinin, tüketicinin elinde olduğunu belirtti ve “Eğer kimse almazsa, bu piyasa çöker” dedi. Ancak, sayısız hayvanın oksijensizlikten hayatını kaybettiği, tanesi 1.5 dolara satılan anahtarlıklar Çin’de giderek çılgınlık haline geliyor