Baltalı cinayete İYİ HAL İNDİRİMİ

Baltalı cinayete İYİ HAL İNDİRİMİ

İznik'te geçen yıl eşini başına baltayla vurarak öldüren kişiye mahkeme 20 yıl hapis cezası verdi.

Bursa'nın İznik İlçesi’nde geçen yıl eşi 50 yaşındaki Kadriye Menkeş’i başına baltayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 55 yaşındaki Mehmet Menkeş önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, ardından cinayeti tahrik altında işlediği ve mahkemedeki iyi halinden dolayı ceza 20 yıla indirildi.

İznik İlçesi'ne bağlı Kaynarca Köyü'nde oturan Mehmet Menkeş, geçen yıl aralık ayında iddiaya göreı eşi Kadriye Menkeş’i gece yarısı başına baltayla 5 kez vurarak öldürdü. Daha sonra aynı binanın ikinci katında oturan oğlu Osman Menkeş'in evine giden Mehmet Menkeş, "Anneni öldürdüm. Git bak" dedi.

Osman Menkeş'in haber vermesi üzerine gelen jandarma ekipleri, Mehmet Menkeş'i gözaltına aldı. Verdiği ifadede de, "Olay günü balık almıştım. Kadriye pişirirken yaktığı için aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelenmiştim. Pişmanım" diyen Menteş, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

"CEZAİ EHLİYETİ TAM"

Hakkında, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Canavarca hisle resmi nikahlı eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemeyle dava açılan 2 çocuk babası Mehmet Menkeş bugün karar duruşmasında hakim önüne çıktı. Oğlu Osman Menkeş’in de bulunduğu duruşmada, Adli Tıp Kurumu 4’üncü İhtisas Dairesi’nden ceza ehliyetinin tam olduğuna dair raporu gelen Menkeş, “Olay günü eşim bana'sen adam mısın? Kendini ne zannediyorsun?' dedi. Kararı mahkemenizin takdirine bırakıyorum” dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aradan sonra kararı açıkladı. Önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mehmet Menkeş’in, cinayeti tahrik altında işlediği ve mahkemedeki iyi hal dikkate alınırak cezası 20 yıl hapse indirildi.

KADINLAR CEZAYI AZ BULDU

Bu arada 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na üye bir grup kadın duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı. Arkadaşları adına konuşan Elif Karam,

“Bu ülkede kadınlar korunmadığı için kadın katillerine indirim uygulanıyor ve hergün bir kadın cinayeti işleniyor. Bu ülkede artık kadın katillerine tahrik indirimi uygulanmamalıdır. Katiller ağır tahrik altında olduklarını belirtip indirimden faydalandırılmamalıdır” dedi.

Öldürülen Kadriye Menkeş’in avukatı Feray Tek ise “Karar bizi tatmin etmedi mahkeme iyi halden dolayı tahrik indirimi uyguladı. Ancak olayda tahrik yok biz de bundan sonra kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek ve hakkımızı alabilmek için karara itiraz edeceğiz” dedi.

Basın açıklaması sırasında ismi öğrenilemeyen yaşlı bir erkek kadınların yanına geldi. "Siz burada niye bağırıyorsunuz, benim hakkımı niye savunmuyorsunuz, benim eşim bana 43 senedir zulmediyor” diyen bu kişiyi polisler adliye önünden uzaklaştırdı.