Balyoz sanığı emekli albaya akılalmaz tuzak !

Balyoz sanığı emekli albaya akılalmaz tuzak !

Balyoz sanıklarından emekli kurmay albay Emin Küçükkılıç ceza almasına neden olan delilin sahteliğini araştırınca polisler tarafından DHKP-C suikastçısı yapıldı.

Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş'ün haberine göre; emekli kurmay albay Emin Küçükkılıç, Balyoz’dan ceza almasına neden olan delilin sahteliğini araştırınca paralel polisler tarafından DHKP-C suikastçısı yapıldı. Küçükkılıç, savcılığa başvurarak bu kumpası kuranların yakalanmasını istedi.

Devlet içinde yuvalanan paralel yapının her gün yeni bir kumpas yöntemli ortaya çıkıyor. Emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç’ın başına gelenler paralelin devletin içine nasıl örümcek ağı gibi yayıldığını gözler önüne seriyor. Balyoz davasından hüküm yiyen Küçükkılıç, paralel yapının sahteciliğinin üzerine gidince bir an da terör örgütü DHKP-C şüphelisi oldu. Küçükkılıç’ın DHKP-C adına bazı polislere suikast düzenleyeceği öne sürüldü.

BURSA’DA DHKP-C’Lİ

Emin Küçükkılıç, Balyoz darbe planı davasında darbe teşebbüsü suçundan hakkında dava açılan 365 kişiden biriydi. Dava dosyasındaki delillerden 9 nolu CD’de sahtecilik şüphesini araştırırken paralel yapının hedefi oldu. Emniyet içindeki paralel çete, Balyoz davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Küçükkılıç’ı bir de DHKP-C terör örgütünün şüphelisi yaptı.Bursa’da 2013 yılının şubat ayında yapılan DHKP-C örgütüne yönelik operasyonda şüpheliler Özgür Y., Hakan T ve Mehmet Ü. gözaltına alındı.

Özgür Y.’nin evinde yapılan aramada ele geçirilen Toshiba marka flaş diskte Emin Küçükkılıç’a ait bir belge bulunduğu öne sürüldü. Aynı flaş diskte bazı polislerin bilgilerinin de çıktığı iddia edildi. Küçükkılıç, flaş bellekte bilgileri bulunduğu iddia edilen emniyet görevlilerine suikast planlamakla suçlandı.

JET TAKİPSİZLİK

İddiaya göre, paralel polisler tarafından Küçükkılıç’ın cezaevinden bir gazeteye gönderdiği mektup, adresine ulaşmadan alıkonulup Bursa’daki DHKP-C operasyonunda bulunan flaş diske eklendi. Aynı flaş diske bazı polislerin bilgilerinin de eklenip Küçükkılıç bu polislere suikast ile suçlandı. Ancak 17 Aralık’tan sonra paralel yapıya yönelik soruşturma başlatılmasının ardından Küçükkılıç hakkında bu soruşturmadan apar topar takipsizlik kararı verildi. Görev yerleri değiştirilen paralel yapı, kumpasın ortaya çıkmaması için giderayak dosyayı kapattı.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

EMİN KÜÇÜKKILIÇ, mahkum olduğu Balyoz davasında AnayasaMahkemesi’nin “hak ihlali” kararı üzerine 19 Haziran 2014 tarihinde tahliye edildi. Kendisinin DHKP/C örgütü ile ilişkilendirilmesini hazmedemeyen Küçükkılıç, bu soruşturmada hakkında dava açılmasa da olayın üzerine gitme kararı aldı.

Küçükkılıç, paralel yapıya yönelik kumpas soruşturmasını yürüten İstanbulCumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak başına gelenlerin soruşturulmasını talep etti. Kendisine bu kumpası kuran polislerin ortaya çıkarılıp yargılanmasını istedi. Akıl almaz suçlamalarla hiç ilgisi olmadığı terör örgütünün şüphelisi yapılmasının araştırılmasını talep etti. Savcılık da şüpheliyken mağdur durumuna düşen Küçükkılıç’ın dosyasını incelemeye aldı.