TEKZİP METNİDİR

TEKZİP METNİDİR
Güncelleme:

TEKZİP METNİDİR

Tekzip metni,

      www.haber3.com isim ve adresli internet haber sitesinde 23.04.2014 tarihinde yer alan ve “BANK ASYA’YA BÜYÜK ŞOK!” başlığıyla verilen haberler tamamen yalan ve iftiradan ibaret olup örgütlü bir şekilde yapılan bir karalama kampanyasının ürünüdür.

            Bankalarca sukuk ihracı yapılması süreci Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili ihraççıya öncelikle ihraç limiti tahsis etmesi sonrasında her ihraç dilimi için ayrıca izin alınmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda Bankamızca yapılan başvuru üzerine, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 13.09.2013 tarih ve 31/1030 sayılı toplantısında alınan karar ile Bankamızın fon kullanıcısı olarak yer aldığı 1.250.000.000 TL nominal değere kadar ihraç limiti onayı verilmiştir. Bankamızca söz konusu limit dahilinde, SPK'nın onayı ile bugüne kadar 550.000.000 TL tutarında sukuk ihracı yapılmıştır. Bankamızca söz konusu limit dahilindeki yeni dilim sukuk ihraçları öngörülen program dahilinde, her bir ihraç dilimi için önceki ihraçlarda olduğu üzere gerekli yasal izin süreçleri işletilerek sürdürülmekte olup, SPK'nca reddedilmiş herhangi bir sukuk ihraç talebimiz yoktur.


        www.haber3.com isim ve adresli internet haber sitesinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamakta olup, konuya ilişkin Bankamız veya resmi kuruluşlar tarafından yapılacak açıklamalar dışındaki bilgilere itibar edilmemesi gerekmektedir.

 

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 29.04.2014

 Asya Katılım Bankası A.Ş.

 

İHTAR EDEN

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

AV. ERTUĞRUL ADIŞEN