Bar Sahibini Öldürenler Yargı Önünde

Bar Sahibini Öldürenler Yargı Önünde

AYDIN' ın Kuşadası İlçesi'nde bar sahibi Saim Özkan'ı öldürüp, iki kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan U.Ö., D.K., V.K.ve F.K. hakkında, 'Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme, hakaret...

AYDIN' ın Kuşadası İlçesi'nde bar sahibi Saim Özkan'ı öldürüp, iki kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan U.Ö., D.K., V.K.ve F.K. hakkında, 'Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme, hakaret ve silahla tehdit' suçlarından ikişer kez müebbet ve 8-20 yıl arasında hapis cezası istemiyle Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı.

Olay, geçen 26 Ocak'ta ilçenin eğlence mekanlarıyla ünlü Kaleiçi bölgesindeki Heaven Bar'da meydana geldi. İlçedeki Aura Moonlight Bar'ın sahibi V.K., akrabaları D.K., F.K ve yanlarında bulunan arkadaşları U.Ö. ve yabancı uyruklu iki misafirleri ile Ahmet Özkan ve Saim Özkan'ın işlettiği Heaven Bar'a eğlenmeye gitti. Grubu, barda salon şefi olarak görev yapan Volkan Taşdemir karşıladı ve arka taraflarda boş bir masa gösterdi. V.K. sahneye yakın bir yerden masa isteyince tartışma çıktı. F.K. bıçakla Ahmet Feridun Özkan'ı yaraladı. Dört kişiyi iş yeri sahibi ve çalışanları dışarı çıkartıp, barın kapısını kilitledi. Dışarıya çıkartılan dört kişi barın kapısına ve tabelasına sopa ve tekmelerle vurarak kırdı. Saldırganlar tehditlerle ayrıldıkları barın önüne kısa süre sonra yeniden geldi. U.Ö., tabancayla ateş etmeye başladı. Kurşunlar barın sahibi Saim Özkan'a ve çalışan Onur Hacıbekir'e isabet edip yaraladı. U.Ö., silahını Süleyman Etli, Ufuk Güler ve Alican Özdalar'a da doğrultup ateş etti, ancak tabanca tutukluk yaptı. Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Özkan hayatını kaybederken diğer iki yaralı tedavi edildi. Polis, dört zanlıyı kısa sürede yakaladı. Adliyeye sevk edilen U.Ö., V.K., ile yeğenleri D.K. ve F.K., tutuklandı.

Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu yargılanan U.Ö. , D.K. , V.K. ve F.K. ile tarafların avukatları Tuğrul Gündüz, Gülhan Tabak, Fahri Öner, Güngör Tosunoğlu, Yunus Usta ve Tahsin Demirtaş ile Şenay Özkan ve Onur Hacıbekir katıldı.

Sanık V.K., karşı tarafla kavga ettiklerini ancak kendisinin kimseyi vurmadığını, tehdit etmediğini öne sürdü, beraatini istedi.

Silahı kullandığı iddia edilen U.Ö., karşı tarafın kendilerine küfredip bardan attığını kendisinin olayda yaralanan Onur Hacebekir'i korkutmak için yere ateş ettiğini sonra da kaçarken tabancayı düşürdüğünü, tabancanın da bulunamadığını, ölen kişiyi hiç görmediğini söyledi. U.Ö. de beraatini istedi. Diğer sanıklar da benzer ifade verdi.

Eşi öldürülen Şenay Özkan, “Eşim çok özel bir insandı olaylara karışmazdı. İşyerinin adı bar olarak geçse de Kuşadası'nda 20-25 yıldır faaliyet gösteren gerek kardeşi gerek kendisinin üzerine titrediği insanların ailelerini rahatlıkla gönderebildikleri nezih bir yerdi. Eşim kimseyi incitecek biri değildi. Eşimi öldürenlerden ve sanıkların tamamından şikayetçiyim" dedi.

Sanık U.Ö.'nün avukatı Tuğrul Gündüz, “Kamera kayıtları izlendikten sonra durum ortaya çıkacaktır. Mahkeme heyetinin bir sonraki duruşmada kamera kayıtlarını izlemesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti sanıkların tahliye istemini reddedip, duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI