Barzani'den sürpriz teşekkür !

Barzani'den sürpriz teşekkür !

Barzani, Kobani zaferi sonrası ''Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum'' dedi.

IKBY Başkanı Barzani: "Kendi adıma ve Kürdistan halkı adına  Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Destekçi Peşmerge güçlerinin  Kobani'deki savaşçılara yardımcı olmak için gitmesine izin verdi. Bu yardımların  zaferin elde edilmesindeki rolü büyüktür" 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani,  Kobani'nin kurtarılmasında oynadığı rol nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. 

Barzani, Kobani'nin terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarılması  nedeniyle IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajında, destekçi  Peşmerge güçlerinin "savaşçılara" yardım götürmesi için sınırlarının  kullanılmasına izin veren Türkiye'ye teşekkür ederek, "Kendi adıma ve Kürdistan  halkı adına Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Destekçi Peşmerge  güçlerinin Kobani'deki savaşçılara yardımcı olmak için gitmesine izin verdi.  Koalisyon güçlerine de sürekli hava operasyonları için teşekkür ediyorum. Bu  yardımların zaferin elde edilmesindeki rolü büyüktür" ifadelerini kullandı. 
 
Kobani'nin kurtarıldığı haberinin kendilerine ulaştığını belirten  Barzani, şunları kaydetti: 
 
"Bugün direnen Kobani'nin özgürleştirildiği haberini aldık. Bu haber  bütün Kürdistanlıların ve özgürlük yanlılarının gönlünü şad etmiştir. Bu büyük  zafer için bütün Kürdistan halkını kutluyorum. Bu zafer, bütün Kürdistan  halkınındır. İnsanlık aleminin terörist vahşete galip gelmesidir." 
 
Barzani,1500 kilometrelik sınır boyunca "yırtıcı" terörist örgüte  karşı durduklarına ve onu bozguna uğrattıklarına vurgu yaparak, "Kobani'deki  kahraman savaşçıların ve Peşmerge güçlerinin kardeşlerimize desteğini çok değerli  görüyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" ifadesini kullandı. 
 
"Birkaç köy, mahalle ile şehrin elden gitmesi yenilgi değildir. Asıl  yenilgi kalıcı iradenin ve direnişin kaybolmasıdır" görüşünü aktaran Barzani,  "Kahraman Kobani, işte bu nedenle düşmedi. Çünkü iradesi kırılmadı ve direndi.  Kürdistan halkının desteği, Kürt dostu ülkelerin yardımları ve Kobani'nin  direnişi Kürdistan halkının iradesinin vahşi terörist örgüte karşı yenilmesine  izin vermemiştir. Buna iyice emin oldum. Kobani düşmeyecek ve başı dik bir  şekilde kalacak" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Barzani mesajında şunları kaydetti: 
 
"Topraklarımız ve milletimiz için kurban vermek büyük bir şereftir.  Halkımız teröristlere karşı verdiği mücadelede sayısız kurban vererek tarifsiz  bir kahramanlık sergilemiştir. Kürdistan bölgesinden Zerevan'ın Kobani'de,   Rojava'dan olan Neçirvan'ın ise Aski Musul'daki şehadet haberini aynı günde  aldık. Bu Kürtlerin kardeşliğinin, birliğinin ve beraberliğinin en somut  göstergesidir. Bütün Kürdistan halkı ortak bir amaç için savaşıyor."