Davutoğlu: ''Elinde belge varsa çık açıkla !''

Davutoğlu: ''Elinde belge varsa çık açıkla !''

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa'da Ak Parti toplantısında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda partililere seslendi. İşte o konuşmadan satır başları...

Şanlıurfa'ya tek başımıza değil Anadolu ile geldik. AK Parti gönülleri buluşturmaya geliyor. Gelecek ayki toplantımızı da Edirne'de yapmayı planlıyoruz.En önemli stratejimiz çözüm sürecidir. İç Güvenlik Reform paketini hayata geçirdik.Bir çok bürokratik işlem kolaylaştırıldı.Son bir ayın takviminine baktığımızda bu buluşmamızın anlamını gerektiren unsuru da görmüş olursunuz. Birçok gündem maddesine imza attık, kararlar aldık. 

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAYA KARARLIYIZ"

İç siyasi gelişmeler ve demokratikleşme çabalarımızın başında çözüm süreci var. Suriye'nin her kesiminde olduğu gibi Kobani kardeşlerimizin yanında da olduğumuzu belirtmek için yanlarında olacağız. Bu ay içinde iç demokratikleşme anlamında 3 önemli reformu hayata geçirdik. Özgürlükleri geliştirmek açısından çok önemli kararlar verdik. Çözüm sürecinde her türlü tedbiri almaya kararlıyız.Eğer gerçekten çözüm süreci samimiyetle savunulacaksa herkes siyaseti, kini, nefreti bir köşeye koyacak ve temelde hitabın millet olduğunu belirtecek. Hiç kimse bu topraklar ötelenmeyecek. Bu konularda adımlar atarken birilerinden tepki aldık. Özellikle CHP'nin ama MHP'de o kuyruğa girdi. Birileri milleti adam etmeye anlayışını savunurken biz ise milleti tam tersi gören bir anlayışı savunduk.

"ÖNCE KILIÇDAROĞLU'NUN CHP'DEN GİTMESİ LAZIM"

Erzincan'da kongre esnasında Sayın Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesinin vefat haberini aldım. Ve o andan itibaren acısına saygıdan dolayı hiçbir şey söylemedim. Bildiğiniz gibi siyasete bir seviye getirelim çağrısı yaptım.Maalesef bugün sabah Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmadan anlıyorum ki, Kılıçdaroğlu böyle çağrılara kapalı. Orada kullandığı ifadelerle bizi başbakanlığa çağırıyor.Hiç Kılıçdaroğlu dertlenmesin onun halini de görüyor millet bizim kudretimizi de. CHP'nin iktidar olacağına inanmayanlar çıksın gitsin diyor. Bence kendisi de inanmıyor öyle bir şart koyacaksa önce kendisinin çıkıp gitmesi lazım.

"ELİNDE BİR BELGE VARSA AÇIKLASIN"

Bizim çağrımıza kulak kapatıyor Kılıçdaroğlu. MİT ile ilgili iftiralarına devam ediyor. Diyor ki ben devleti onlardan iyi bilirim diyor sonra da gazetelere bakın diyor. Demek ki devleti de gazetelerden öğreniyor.Bunun arkasında başkaları var. MİT'in kazandığı başarıyı kıskanan dış çevreler de var. MİT öyle bir köklü değişimden geçti ki... Kılıçdaroğlu eline verilen notları okumadan söylerken bunları düşünmesi lazım. tekrar söylüyorum elinde bir belge varsa açıklasın.

"IRAK'IN İSTİKRARI EN ÇOK URFA'YI ETKİLER

"Reformlarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek. Kişisel verilerin korunması için bir düzenleme meclise getirilecek. İş güvenliği paketini bitirdik. Bir yandan Türkiye'de bu adımları atarken dış siyasette de çok sağlam tavır sergilemeye devam ediyoruz. Sizlere özellikle Irak ziyaretimden bahsetmek istiyorum. Bağdat seyehatim esnasında Sayın Abadi ile çok önemli görüşmeler yaptım hem de diğer parti liderleri ile tek tek görüştüm.Irak'ın istikararından en fazla olumlu etkilenecek ülke Türkiye'dir. Irak ve Suriye'nin istikrarı da en çok Urfa'yı etkileyecektir.Urfa'da tam bir birlik içinde Türk, Kürt ve Arap vatandaşlarımız hep birarada yaşar.

"KILIÇDAROĞLU ESAD'DAN VAZGEÇEMİYOR"

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Irak Türkmenlerini kabul etti ve dedi ki "Sizin kaderiniz, bizim kaderimizdir." Kendisi bir gün Bayırbucak Türkmenlerini de, Humus Türkmenlerini de, Halep Türkmenlerini de kabul et ve sor bakalım heyet gönderip tebrik ettiğin Esad kendilerini neler yapmış. Kılıçdaroğlu'nun hiç vazgeçemediği şey Esad'la olan dostluğudur.Madem mazlumları savunacaksın önce mazlumları bir dinle.

"TÜRKİYE VİCDANIN SESİ OLACAK"

Ekonomi alanında geçtiğimiz ay önemli hamlelerde bulunduk. Orta vadeli programımızı açıklamıştık. 25 sektörde yapısal reformları destekleyecek sektörel kamu dönüşümü programını kamu oyu ile paylaştık. DEİK ile bir toplantıda bir araya geldim. Bu gelişmelerden sonra G20 zirvesine gittik ve dünya liderleri ile fikir alışverişinde bulunduk. Bu toplantıda 1 Aralık'tan itibaren devralacağımız dönem başkanlığı için stratejilerimizi dünya liderleri ile paylaştık.Orada da vurguladım Türkiye G20 başkanı olarak en az gelişmiş ülkelerle en çok gelişmiş ülkeleri bir araya getirecek. Türkiye vicdanın sesi olacak.

"BU YÜZDEN AK PARTİ BİNALARINA SALDIRDILAR"

Doğu ve Güneydoğu yatırım programlarımızda hep öncelikliydi. Bölgede büyük bir ekonomik kalkınma başlandı bu nedenle 6-7 Ekim olaylarında AK Parti binalarına saldırdılar. Bölgedeki kardeşlerimizin istikrar ve refah istediğini biliyoruz. Şanlıurfa'nın ulaşımı için duble yolları tamamladık. Türkiye'nin en büyük mozaik müzesi burada kuruldu. Devlet hastanelerini tamamlayarak hizmetinize sunduk.