• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.885
  • Dolar
  • 1,8405
  • Euro
  • 2,3135
  • Altın
  • 617,14
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 10 °C
KAYSERİ'DE EMNİYET'E BOMBALI SALDIRI
Polis 2. aracın peşinde !
Terörist kamerasından PKK kampı
Kadınları etkilemenin en kolay yolu
Ankara HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Başbakan Erdoğan, Kamu-sen Başkanı Koncuk'u Kabul Etti

08.02.2012 17:22

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u kabul etti. Kabul sonrası açıklama yapan Koncuk, Başbakan Erdoğan'ın ağustos ayında yapılacak olan öğretmen atamalarında şartların zorlanabileceği yönünde bir mesaj verdiğini söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere görüşmeye ilişkin açıklamalar yaptı. Görüşmenin 1.5 saat sürdüğünü belirten Koncuk, Başbakan Erdoğan'ın sıcak bir yaklaşımla bütün taleplerini değerlendirdiğini söyledi. Birçok konuyu gündeme getirdiklerini ve Başbakan'a bir rapor sunduklarını söyleyen Koncuk, "En önemli maddelerden bir tanesi, toplu sözleşmenin tarafları ve bu tarafların bütün konfederasyonlara değer verilmesi şeklinde dizayn edilmesini,

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na konfederasyonların itiraz hakkının olmasını, konfederasyonların ayrı toplu sözleşmeye imza hakkı olmasını sayın Başbakan'a ifade ettik" dedi.

Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yapılmasını da Başbakan Erdoğan'a ilettiklerini kaydeden Koncuk, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun şeklinin bağımsız olması gerektiğini gündeme getirdiklerini, Yargıtay 9'uncu Daire Başkanı'nın başkanlığında Hakem Kurulu oluşturulması gerektiğini de Başbakan Erdoğan'a söylediklerini kaydetti. Koncuk görüşmeyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, Yargıtay 9'uncu Daire Başkanı'nın Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Başkanı olmasına karşı olduğunu ifade etti. Biz, Sayıştay Başkanı'nın da kabul edilebileceğini ifade ettik. 'En azından Sayıştay Başkanı olsun' dedik. Askeri işyerlerinde çalışan, Emniyet birimlerinde çalışan sivil memurların da sendika üyesi olması gerektiğini ifade ettik. Ama sayın Başbakanımız, bu konuya da olumlu bakmadığını ifade etti. Ama diğer teklifimiz olan taraflar konusunda Çalışma Bakanlığı ya da TBMM'de

komisyonlar tarafından bir değerlendirme yapılabileceği bize ifade edildi. Bunun yanı sıra 4/B'lilerin ve 4/C'lilerin problemlerini gündeme getirdik, emeklilerin problemlerini gündeme getirdik. Kimsenin emekli olmadığını, maaşlarının yarı yarıya düştüğünü; emeklilik konusunda tedbirler alınması gerektiğini ifade ettik. Genç işsizlik oranının Türkiye'de çok fazla olduğunu, bilhassa ataması yapılmayan öğretmen konusunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade ettik."

ŞARTLAR ZORLANABİLİR

Koncuk, ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarının da görüşmede gündeme geldiğini söyleyerek, "Şartların zorlanabileceği izlenimini aldık ama ondan öncesinde bir atamanın yapılabileceği yönünde bir işaret Sayın Başbakan'dan almadık. Ama ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak. Şartları da biraz inşallah zorladık mı göndeririz" diye konuştu.

Koncuk, belediye çalışanlarının maaşlarının zamanında ödenmesi konusunu da görüşmede Başbakan'a ilettiklerini söyleyerek, "Bunların çözülmesi konusunda bir yaptırım uygulanması gerektiğini söyledik ama Sayın Başbakan belediyelerin bütçelerine devlet olarak katkıyı yaptıklarını, bu konuda belediye başkanlarının duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Ama tabii biz bir yaptırım yapılması konusunda hala ısrarcıyız. Bunları gündeme getirdik" dedi.

Koncuk, görüşmede öğretmen atamalarında herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği yönündeki bir soruya ise, "Rakam telaffuz edilmedi. Ama ağustos ayında inşallah bekleyenlerin sayısına uygun bir sayı atanabilir. Bunu umut ediyoruz en azından. Sayın Başbakan da zannederim bu konuda şartları zorlayacağız. Öyle bir izlenim edindik" cevabını verdi.

65
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Macera kaldığı yerden devam ediyorYeşilçam filmlerini aratmayan hırsızlık anıKilo vermenin en kolay yolu17 yaşındaki Ş.E.'yi taksitle satmışlarErdoğan'ın önündeki 3 ''Elhamdülillah'lı anket sonucu“Oğlum bak git” 12 dikişe mal oldu !İstanbul'da sağanak yağış çocuğu böyle yuttuKızının ölümünü bekliyor !Hakem heyeti zammı ne zaman açıklayacak?Artık su yok, biber gazı yok; ama...
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim