Başbakan Erdoğan ateş püskürdü !

Başbakan Erdoğan ateş püskürdü !

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmalarında Adana'da vatandaşlara seslendi.

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmalarında Adana'da vatandaşlara seslendi.

 İşte konuşmasından satırbaşları: 

"Bazı devletler, hem de  demokrat ve özgürlükcü olduğunu söyleyen bazı devletler protestolara izin  vermiyor. Hani demokrattınız, hani özgürlükçüydünüz. Niye müsaade etmiyorsunuz?  Polis şiddeti uyguluyorlar. Filistin için, Filistin davası için, Gazzeli  mazlumlar için en çok biz haykırıyor, en çok biz haklı tepkimizi ortaya  koyuyoruz."
 
"Türkiye İsrail'e nöbetçi  ülke olmayacak, özür dileyen değil, dikkatinizi çekiyorum, özür dileten Türkiye  var."
 
"Gazze bizi iyi bilir,  Filistin iyi bilir, Hamas iyi bilir, El Fetih iyi bilir. Bizim onlarla olan  muhabbetimizi, Ekbel Bey'in ölçmeye ne gücü yeter, ne düşünce dünyası yeter,  hiçbir şeyi yetmez."

"Ortak aday yıllarını İsrail  zulmüne göz yumarak geçirdi. Ona bir görev verdik, bir emanet verdik. Gitti o  emanete ihanet etti. Seni aday olarak gösteren bu iktidar... 'Benden öncekiler  niye kazanamadı' diyor, senden önce bizim böyle bir aday çıkarmamız söz konusu  olmadı. Daha iktidarımızın yeni yıllarıydı seni gösterdik ve kazandın. Sana bütün  desteğimizi orada verdik, şimdi çıktın nankörlük yapıyorsun. 'Türkiye, Gazze için  bir şey yapmadı' diyorsun. Gözüne dizine dursun. Türkiye'nin, İslam Konferansı  Örgütüne verdiği destek konusunda gelip 'şu kadar para veriliyor, benim burada  başarılı olmam için bu verilen desteği şuraya çıkarın' diyen sensin."

"Şimdi ben Bahçeli'ye  soruyorum: Nerelerdesin sen? Meydanlarda var mı, göreniniz var mı, nerede  olduğunu bilen var mı, duyan var mı? Meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez.  Bizim için 'cumhurbaşkanlığı hayaldir, rüyadır' diyordu. Kendisi şu anda  hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı  çözüldü, nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz? Milletin  içine çıkacak yüzü yok."

"Adana'daki ihanet izah  edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları,  asker içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular.  İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap  soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler. Çıkıyor birileri konuşuyor,  diyorlar ki 'delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak, gidip bunları almak doğru  değil'. Onların canı yanmıyor ki bizim canımız yanıyor, onların sırtında yumurta  küfesi yok."

"Devlet içinde devlet olmaz,  işte birileri paralel devlete tevessül etti. Hesabı sorulmaya başlandı, hesabı  sorulacak. Bitmedi daha bu başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun  hesabını verecekler, bu böyle bilinsin."