Başbakan Erdoğan, Bigadiçte -Erdoğan: (1) Çözüm sürecine odaklanmışız. Niye- Terörü bitirelim, kan dursun, analar ağlamasın biz bunu istiyoruz, ama samimi istiyoruz -Bu can bu tende kaldıkça bizler bu milleti

Başbakan Erdoğan, Bigadiçte     -Erdoğan: (1)     Çözüm sürecine odaklanmışız. Niye- Terörü bitirelim, kan dursun,     analar ağlamasın biz bunu istiyoruz, ama samimi istiyoruz     -Bu can bu tende kaldıkça bizler bu milleti

BİGADİÇ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecine odaklanmışız. Niye- Terörü bitirelim, kan dursun, analar ağlamasın biz bunu istiyoruz, ama samimi istiyoruz" dedi.

BİGADİÇ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecine odaklanmışız. Niye- Terörü bitirelim, kan dursun, analar ağlamasın biz bunu istiyoruz, ama samimi istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bigadiç ilçe meydanında, toplam maliyeti 45 milyon lira tutarındaki 5 ayrı tesisin toplu açılış töreninde konuştu.

Türkiye'de terör sorununu çözerek, kardeşliği yücelterek, bir, beraber ve iri olarak yola devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, "İnşallah hiç endişeniz olmasın, kardeş olarak geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şunu bilin; AK Parti iktidarı, Tayyip Erdoğan batıda ne söylüyorsa doğuda da onu söyler, kuzeyde ne söylüyorsa güneyde de onu söyler. Çünkü hak, hakikat 4 mevsimde değişmez aynıdır, gece başka, sabah başka olmaz. O, her yerde her zeminde her zaman aynıdır. Yola çıkarken bir şey söyledik; 'biz, etnik milliyetçilik yapmayacağız, biz bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, biz dinsel milliyetçilik yapmayacağız, etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik. Neden- Çünkü biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcüsüyle, Boşnak'ıyla, Pomak'ıyla, Arnavut'uyla aklınıza ne gelirse tüm insanları 'yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz' anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrım yok. Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayette tüm insanları kucaklıyoruz, biz tüm insanlara eşit mesafedeyiz. İster siyah olsun simsiyah, ister bembeyaz olsun Allah için severiz, ayırt edemeyiz. İnsan olduğu için severiz, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Çünkü biz şuna inanıyoruz. Halka hizmet, Hakka hizmettir. Bu anlayışla görevdeyiz, bundan daha güzeli olur mu. Bu can bu tende kaldıkça bizler bu milletin hizmetkarıyız."

-"Çözüm sürecine odaklanmışız"-

Başbakan Erdoğan, hakkında birçok şey söylendiğini, bunların devam da edeceğini, ama kendisinin ve arkadaşlarının işlerini yapmayı sürdüreceklerini ifade ederek, "Bak bugün Bigadiç'te bu açılışları yapıyoruz, ama bir taraftan da çözüm sürecine odaklanmışız. Niye- Terörü bitirelim, kan dursun, analar ağlamasın biz bunu istiyoruz, ama samimi istiyoruz" diye konuştu.

Millete sevdalı olduklarını, dertlerinin, aşklarının sadece millet ve millete hizmet olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim aşkımız var bu millete. Ferhat ile Şirin gibi. Ferhat, Şirin'e aşıktı, biz de bu millete aşığız, ne diyordu Ferhat; 'çoğu gitti, azı kaldı' diyordu. Evelallah bizim bu yolculuğumuzun da çoğu gitti azı kaldı. Bu millet tarihte olduğu gibi yine anlı şanlı yerini yeniden kazanacak hiç endişem yok, bunu kazanacağız.

'Bölgesel milliyetçilik yok' diyoruz, neden- Batı neyi bulduysa Doğu ve Güneydoğu aynısını bulacak. 10 sene önce kim derdi ki Hakkari'de havaalanı olacak, kim derdi ki Şırnak'a havaalanı olacak. Şu anda Yüksekova'da, Şırnak'ta, Cizre'de havaalanını bu yıl inşallah bitiriyoruz, Iğdır'da havaalanı açtık. Hiç birinin aklından geçmezdi, çünkü biz birilerinin hayal edemediklerini hayata geçiriyoruz, farkımız bu. Onun için 780 bin kilometrekare vatan topraklarını modern dünyanın yakaladığı o seviyelere çıkaracağız. Göreve geldik bu ülkede 26 noktada havaalanı vardı, şimdi 50, buraya ulaştık, artarak da devam edecek. Çünkü benim vatandaşım artık uçağa biniyor. Eskiden uçağa binmek hayaldi, değil mi- Ama artık uçağa biniyor. İnşallah kısa zaman içinde Balıkesir Havalimanı terminalini, apronunu hazır hale getireceğiz ve benim vatandaşım artık Balıkesir'den de istediği yerlere rahatça uçma imkanı yakalayacak."

Muhabir: Hasan Öymez - Kadir Karakuş

Yayıncı: Tolga Özgenç