Başbakan yakasında bu rozetle kürsüye çıktı

Başbakan yakasında bu rozetle kürsüye çıktı

Yeni Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, kadına şiddete karşı dikkat çekmek için AK Parti'nin ilk grup toplantısında rozet dağıttı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Sema Ramazanoğlu, AK Parti’nin 26. Dönem'deki Meclis'te yaptığı ilk grup toplantısında kadına karşı şiddete dikkat çekmek için rozet dağıttı. Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu’na da rozet verdi. Davutoğlu grup konuşmasını yakasındaki rozetle yaptı.

AK Parti grup toplantısı başlamadan önce salonda bulunan milletvekillerine ve kadın gazetecilere kadına karşı şiddete dikkat çekmek için üzerinde “Kadına şiddete karşı buradayım de” yazan mor renkli rozet taktı.

5655a109c03c0e56f0e2fc96.jpg

Şiddetin çok katmanlı toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Bakan Ramazanoğlu, “Bu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Çözümü de sihirli değnekle olacak bir şey değil. Sac ayağı gibi çözüm ayakları ve yasal uygulamaları var. Toplumun tüm kesimleri ile beraber yürütülen bir çalışma. Biz bu konuları AK Parti kurulduğundan beri bu çalışmaları mutfağında yürütüyoruz. Bugüne kadar hizmet etmiş bakanlarımız bu çalışmalara hepsi tuğla koydular. Bu süreklilik arz eden bir konu” dedi.

Kadın gazeteciler ve milletvekillerinin yanı sıra Bakan Bekir Bozdağ’a da rozet takan Bakan Ramazanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da mor rozetten verdi. Başbakan Davutoğlu’nun rozetini AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz taktı.